Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uutiset
perjantaina 21. lokakuuta 2016

Teemu Selänteen Leijona-numero jäädytetään – lue uran kohokohdat ja muutama muu tapaus

HS Ilta
 
Martti Kainulainen / Lehtikuva
Sotsin olympialaisissa Teemu Selänne ja Leijonat voitti pronssia
Sotsin olympialaisissa Teemu Selänne ja Leijonat voitti pronssia Kuva: Martti Kainulainen / Lehtikuva

Jääkiekkoliitto jäädyttää peliuransa keväällä 2014 lopettaneen Teemu Selänteen pelinumeron maajoukkueessa.

Selänteen Leijona-paita nostetaan Hartwall-areenan kattoon nuorten MM-kisoissa keskiviikkona 30. joulukuuta ennen Suomen ja Slovakian välistä ottelua.

Samalla Selänteen käytössä ollut pelinumero 8, poistuu maajoukkueiden käytöstä. Selänteen pitkäaikainen NHL-seura Anaheim Ducks jäädytti Selänteen numeron jo vuosi sitten elokuussa.

”Teemun ura on vertaansa vailla ja haluamme paidan jäädyttämisellä kunnioittaa hänen saavutuksiaan pelaajana ja esikuvana jään ulkopuolella”, Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Kalervo Kummola kommentoi tiedotteessa.

”Teemu toimii Nuorten MM-kisojen suojelijana, joten on hienoa, että paidan jäädyttäminen tapahtuu nimenomaan Nuorten kisojen yhteydessä.”

Selänne sanoo maajoukkueen ja Leijona-paidan merkinneen hänelle aina paljon. Hän pitää numeronsa jäädyttämistä suurena kunniana.

”Olen kiitollinen Jääkiekkoliitolle, jonka mahtavan työn johdosta olemme saaneet kokea hienoja juttuja. Maajoukkue on ollut mulle aina ”happy place”,

Ennen Selännettä Jääkiekkoliitto on jäädyttänyt Jari Kurrin (17) ja Raimo Helmisen (14) pelinumerot.

Selänteen uran kohokohdat

Teemu Selänteen uralle mahtuu paljon. Tässä on tiivistelmä tärkeistä vaiheista uran varrelta:

Yksi Stanley Cupin voitto. Anaheim voitti mestaruuden 2007. Suomen mestaruuksia myös yksi. Jokerit vei Kanada-maljan 1992.

Kaksi kertaa NHL:n tähdistökentällisessä. Vuodet olivat 1993 ja 1997. Myös olympialaisten tähdistöön Selänne pääsi kahdesti, Torinossa 2006 ja Sotšissa 2014.

Kuudet olympialaiset. Selänne saavutti neljä olympiamitalia. Albertville 1992, Nagano 1998 pronssia, Salt Lake City 2002 , Torino 2006 hopeaa, Vancouver 2010 pronssia ja Sotši 2014 pronssia.

Kahdeksan – pelinumero Anaheimissa. NHL-ura alkoi Winnipegissä numerolla 13, ja voisi olla sunnuntai-illan yllätys, jos Winnipeg ilmoittaisi jäädyttävänsä myös numeron 13. Nyt sillä ei pelaa kukaan.

Kymmenen kertaa tähdistöottelussa. Selänne pelasi NHL:n tähdistöottelussa 1993, 1994, 1996, 1998, 1999, 2000, 2002, 2003, 2007 ja 2008. Winnipeg varasi Selänteen NHL:ään numerolla 10 vuonna 1988.

Viidestoista NHL:n runkosarjan pistepörssissä. Selänne on kaikkien aikojen toiseksi paras eurooppalainen NHL:ssä edellään vainJaromir Jagr. Selänne keräsi urallaan 1 457 pistettä. Nykypelaajista San JosenJoe Thornton on lähimpänä 230 pistettä perässä 1 227 pisteellään.

Kaksikymmentäyksi kautta NHL:ssä. Selänne pelasi neljässä seurassa. Winnipegissä 3,5, Anaheimissa 14,5, San Josessa 2 ja Coloradossa yhden kauden.

40-vuotiaana yhä iskussa. Pelasi vielä 40-vuotiaana yli piste per peli -tahdilla koko kauden ja keräsi 73 pelaamassaan ottelussa kunnioitettavat 80 pistettä.

Antti Aimo-Koivisto
Myös Vancouverissa Leijonat ylsi pronssille
Myös Vancouverissa Leijonat ylsi pronssille
ARI-VEIKKO PELTONEN
Torinon olympialaisissa Leijonat hävisi finaalissa Ruotsille
Torinon olympialaisissa Leijonat hävisi finaalissa Ruotsille

UUTISET

Lisää digitaaliset aikakauslehdet tilaukseesi

Suositut digitaaliset aikakauslehdet Hesarin kautta. Tilaus sisältää seuraavat lehdet: Glorian ruoka ja viini, Kodin kuvalehti, Tiede, HS Teema, Meidän perhe ja Hyvä terveys.

Hesarin tilaajille alk. 5 eur/kk. Tutustu 2 viikkoa maksutta!

Tilaa tästä!

Oletko jo tilaaja?