Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uutiset
perjantaina 21. lokakuuta 2016

Näin hallitus peruu päätöksiään

HS Ilta
 

Hallituksen vauhti on ollut niin kova, että säästöpäätöksiä on julkistettu ilman perusteellisia vaikutustarkasteluja. Kun niitä lopulta on tehty, hallitus on joutunut tarkistamaan ja peruuttamaan päätöksiään.

Aktiivisen katumisen lakiesityksen eli veronkiertäjien armahduslain hallitus perui. Armahduslain tarkoitus oli saada verotietojaan piilotelleet suomalaiset luovuttamaan tietonsa oma-aloitteisesti viranomaisille. Katujalle olisi määrätty veronkorotukset ja verojen viivästymisseuraamukset, mutta hänet olisi armahdettu rikosoikeudellisista seuraamuksista.

Poliisille hallitus palautti harmaan talouden torjuntaan 6,4 miljoonaa euroa, jotka se oli ensin budjettiesityksessään pyyhkinyt pois.

Sunnuntai- ja ylityökorvausten leikkaukset hallitus perui niin sanotussa pakkolakipaketissaan ja korvasi ne lomarahojen leikkauksella.

Ansiosidonnaisen työttömyysturvan heikennysten piti tulla voimaan ensi vuoden alusta, mutta hallitus lykkäsi muutoksia vuodella.

Laki hallintarekisteristä eli osakesijoitusten piilottamisesta ulkomaisiin rekistereihin on vastatuulessa. Perussuomalaiset vastustavat valtiovarainministeriössä valmisteltua esitystä, ja on mahdollista, että hallitus peruu hankkeen.

Eläkkeensaajien asumistuen leikkaamisessa hallitus vetäytyi ensin varovasti, kun se asetti leikkauksille 60 euron katon. Toisessa vaiheessa hallitus perui asumistukimuutoksen kokonaan.

Koulutussäästöjen lieventämiseen on kovat paineet. Yliopistojen henkilöstöjärjestöt ja Suomen ylioppilaskuntien liitto vetoavat jättileikkausten perumiseksi. Järjestöjen mukaan hallitus vie yliopistoilta ja tutkimukselta hallituskauden aikana 500 miljoonaa euroa.

Joukkoliikennetukea hallitus aikoo karsia 15 miljoonalla eurolla. Erityisesti Siuntion Y-junan lakkauttaminen on nostattanut paljon vastustusta. Myös hallituksen sisällä paheksutaan, että maakuntien junavuoroja karsitaan. Välikysymystä liikennerahoista käsitellään eduskunnassa tänään tiistaina.

UUTISET

Lisää digitaaliset aikakauslehdet tilaukseesi

Suositut digitaaliset aikakauslehdet Hesarin kautta. Tilaus sisältää seuraavat lehdet: Glorian ruoka ja viini, Kodin kuvalehti, Tiede, HS Teema, Meidän perhe ja Hyvä terveys.

Hesarin tilaajille alk. 5 eur/kk. Tutustu 2 viikkoa maksutta!

Tilaa tästä!

Oletko jo tilaaja?