Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uutiset
perjantaina 21. lokakuuta 2016

Orpo haastaa Stubbin kokoomuksen puheenjohtajakisassa – ”En ole tyytyväinen kokoomuksen sisäiseen tilaan”

Orpon mukaan kokoomuksen kannatuksen pitäisi olla paljon nykyistä suurempi.

HS Ilta
 
Vesa Moilanen / Lehtikuva
Sisäministeri Petteri Orpo lähtee tavoittelemaan kokoomuksen puheenjohtajan paikkaa.
Sisäministeri Petteri Orpo lähtee tavoittelemaan kokoomuksen puheenjohtajan paikkaa. Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva

Sisäministeri Petteri Orpo kertoo aikovansa haastaa valtiovarainministeri Alexander Stubbin kokoomuksen puheenjohtajakisassa.

”En ole tyytyväinen kokoomuksen sisäiseen tilanteeseen, se on jännitteinen, enkä tietenkään kannatuskehitykseen”, Orpo perusteli päätöstään medialle eduskunnassa iltapäivällä.

”Kokoomuksen pitää olla liike, johon suomalaiset luottavat. Kannatuksen tulee olla korkeampi, suunnan kirkkaampi”, Orpo kirjoitti aiemmin Twitterissä.

Hänen mukaansa kannatus voisi olla selvästi nykyistä korkeampi. Puheenjohtajakisa taas tarjoaa tilaisuuden käydä keskustelua puolueen linjasta.

”Avoin kisailu on hyvä tapa käydä puolueen sisäistä keskustelua ja purkaa paineita.”

Puheenjohtajakampanjansa sisältöä Orpo ei vielä avannut, vaan lupasi kertoa asiasisällöistä myöhemmin kampanjan virallisen käynnistyksen yhteydessä.

Orpon mukaan lähtöä on arvuuteltu pitkään, ja häntä pidetään varteenotettavana haastajana Stubbille. Hän oli aiemmin toiminut kokoomuksen varapuoluesihteerinä ja eduskuntaryhmän puheenjohtajana. Hän oli Stubbin hallituksen maa- ja metsätalousministeri 2014–2015. Eduskuntaan Orpo nousi vuonna 2007.

Tiedotustilaisuudessa Orpo käytti Stubbista nimitystä ”ystäväni Alex”. Hän kertoi keskustelleensa puheenjohtajakisaan lähtemisestä Stubbin kanssa viime viikkoina.

”Keskustelut ovat olleet hyvin asiallisia. Hän suhtautuu fiksusti, jopa kannustavasti.”

Orpon ja Stubbin lisäksi puheenjohtajakisaan on ilmoittautunut kansanedustaja Elina Lepomäki. Kokoomuksen puoluekokous pidetään 10.–12. kesäkuuta.

Orpo mukaan kokoomuksen puheenjohtajakisaan
Orpo mukaan kokoomuksen puheenjohtajakisaan
Sisäministeri Petteri Orpo piti keskiviikkona lehdistötilaisuuden, jossa hän kertoi aikovansa haastaa valtiovarainministeri Alexander Stubbin kokoomuksen puheenjohtajakisassa.

UUTISET

Lisää digitaaliset aikakauslehdet tilaukseesi

Suositut digitaaliset aikakauslehdet Hesarin kautta. Tilaus sisältää seuraavat lehdet: Glorian ruoka ja viini, Kodin kuvalehti, Tiede, HS Teema, Meidän perhe ja Hyvä terveys.

Hesarin tilaajille alk. 5 eur/kk. Tutustu 2 viikkoa maksutta!

Tilaa tästä!

Oletko jo tilaaja?