Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uutiset
perjantaina 21. lokakuuta 2016

HS Illassa tänään: Orpo veisi kokoomusta hitusen vasemmalle, Lepomäki kohti kovempaa talouspolitiikkaa

Kokoomuksen puheenjohtajaksi pyrkivän Elina Lepomäen mielestä kokoomus on ”alennustilassa”.

HS Ilta
 
Helsingin Sanomat
Petteri Orpo (vas.), Alexander Stubb ja Elina Lepomäki.
Petteri Orpo (vas.), Alexander Stubb ja Elina Lepomäki.
Fakta

Näin saat HS Illan käyttöösi

 Asenna Helsingin Sanomien maksuton sovellus tablettisi tai älypuhelimesi sovelluskaupasta (esimerkiksi Google Play, App Store, Windows-kauppa).

  Kirjaudu sovellukseen tilauksesi yhteydessä luomillasi HS:n verkkopalvelun tunnuksilla ja avaa HS Ilta sovelluksen sisällä.

  HS Iltaa voi lukea myös tietokoneen verkkoselaimessa osoitteessa HS.fi/ilta.

 Jos sinulla ei ole HS:n verkkotunnuksia, voit luoda ne osoitteessa HS.fi/asiakaspalvelu. Jos tilaukseesi ei sisälly verkkopalvelua, voit ottaa sen käyttöösi osoitteessa HS.fi/taydenna hintaan 4 euroa kuukaudessa.

HS Illan pääjutussa analysoidaan tänään kokoomuksen puheenjohtajavaalia ja pohditaan, millaisen puheenjohtajan kokoomus saisi, jos tehtävään valittaisiin istuvan puheenjohtajan Alexander Stubbin sijaan kansanedustaja Elina Lepomäki tai nykyinen sisäministeri Petteri Orpo.

Valinta tehdään lauantaina kokoomuksen puoluekokouksessa Lappeenrannassa. Orpo matkaa Lappeenrantaan hienoisena ennakkosuosikkina.

”Jos Orpo valitaan lauantaina kokoomuksen puheenjohtajaksi, kovin suurta aatteellista keikahdusta tuskin on tulossa. Päällimmäisin piirre hänessä on realismi, jopa yltiörealismi”, kirjoittaa HS:n talouden ja politiikan toimittaja Marko Junkkari.

Lepomäki lähtee Lappeenrantaan ennakkokyselyjen perusteella altavastaajana. Hän on ehdokkaista kaikkein ärhäkin. Lepomäki muun muassa syyttää Stubbia puolueen tekemistä kompromisseista. Lepomäen mielestä kokoomuksen kädenjäljen pitäisi näkyä hallituspolitiikassa nykyistä paremmin.

”Ihmettelen sitä, että koko ajan syytetään olosuhteita. Se on yksi syy siihen, että kokoomus on alennustilassa”, Lepomäki roimi HS:n tiistaina järjestetyssä puheenjohtajatentissä.

Lepomäen mielestä esimerkiksi ammattiyhdistysliikkeen jäsenmaksujen verovähennysoikeus pitäisi poistaa heti.

Kokoomuksen puheenjohtajavalinnan lisäksi HS Illassa kerrotaan muun muassa ruokavalion olevan suomalaisten suurin terveysuhka, Siljan laivojen vatsatautiepidemian tuoreimmista vaiheista, Hillary Clintonin julistautumisesta demokraattien presidenttikisan voittajaksi sekä neuvotaan, millaisella työhakemuksella työpaikka todennäköisesti irtoaa.

HS Illassa kerrotaan myös, että Suomeen saapunut kesämyrsky on kovimmillaan keskiviikkoiltana ja torstain vastaisena yönä. Ilmatieteen laitoksen mukaan tuuli voi paikoin yltyä vaarallisen voimakkaaksi. Etelä-Suomeen myrsky saapuu torstaina.

UUTISET

Lisää digitaaliset aikakauslehdet tilaukseesi

Suositut digitaaliset aikakauslehdet Hesarin kautta. Tilaus sisältää seuraavat lehdet: Glorian ruoka ja viini, Kodin kuvalehti, Tiede, HS Teema, Meidän perhe ja Hyvä terveys.

Hesarin tilaajille alk. 5 eur/kk. Tutustu 2 viikkoa maksutta!

Tilaa tästä!

Oletko jo tilaaja?