Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uutiset
perjantaina 21. lokakuuta 2016

Suomi varautuu nopeisiin uhkiin – HS Ilta kertoo, miten Euroopan kiristynyt turvallisuustilanne vaikuttaa Suomeen

Suomen Turvallisuuspoliittisen selonteon mukaan Venäjällä ”on tahto ja kyky käyttää sotilaallista voimaa tavoitteidensa edistämiseksi”.

HS Ilta
 
Helsingin Sanomat
Rio Gandara / HS
Suomalaiset sotilaat rantautuivat Jurmo-veneellä Baltops16-harjoituksissa Syndalenissa kesäkuun alussa. Baltops on vuotuinen Itämeren alueen harjoitus, jota johtaa Naton merellinen osasto.
Suomalaiset sotilaat rantautuivat Jurmo-veneellä Baltops16-harjoituksissa Syndalenissa kesäkuun alussa. Baltops on vuotuinen Itämeren alueen harjoitus, jota johtaa Naton merellinen osasto. Kuva: Rio Gandara / HS

Suomi varautuu nopeisiin uhkiin, tiivistää puolustusyhteistyötä ja pitää Nato-optionsa ennallaan. Nämä asiat selviävät perjantaina julkaistusta Turvallisuuspoliittisesta selonteosta.

”Suomen turvallisuutta ei rakenneta yhden uhkakuvan tai tilannearvion varaan vaan Suomi varautuu yllätyksiin”, kirjoittaa HS:n ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan erikoistunut toimittaja Kari Huhta analyysissään.

HS Illassa käsitellään tänään laajasti Turvallisuuspoliittisen selonteon sisältöä. Huhta kirjoittaa, että Euroopan turvallisuustilanteen kiristyminen vaikuttaa suoraan Suomen asemaan. Selonteossa ei suljeta pois mahdollisuutta siihen, että Suomea vastaan käytetään sotilaallista voimaa. Selonteossa pidetään myös Nato-ovi raollaan.

”Jos Suomen etu vaatii, silloin näitä asioita tarkastellaan. Pidämme mahdollisuutta yllä sotilaalliseen liittoutumiseen, jos me niin katsomme”, sanoi ulkoministeri Timo Soini (ps) selonteon julkaisun jälkeen.

Selonteko ottaa odotetusti kantaa myös Venäjä-suhteisiin. Hallituksen julkistaman selonteon mukaan Venäjä on osoittanut, että sillä on tahto ja kyky käyttää sotilaallista voimaa tavoitteidensa edistämiseksi.

Turvallisuuspolitiikan lisäksi HS Illassa kerrotaan myös, että länsimetron avajaispäivä selviää vasta kesäkuun lopussa. HS Illassa uutisoidaan myös entisen kansanedustajan Sulo Aittoniemen kuolemasta sekä vahistetaan, että japanilaisyhtiö SoftBank harkitsee peliyhtiö Supercellin myymistä kiinalaisille.

HS Ilta tarjoaa myös tärkeää tietoa tänään Helsingissä järjestettävään Sideways-festivaaliin suuntaaville. Festivaalin suurimpiin esiintyjiin kuuluva PJ Harvey esiintyy tunteja suunniteltua aiemmin eli kello 19.

UUTISET

Lisää digitaaliset aikakauslehdet tilaukseesi

Suositut digitaaliset aikakauslehdet Hesarin kautta. Tilaus sisältää seuraavat lehdet: Glorian ruoka ja viini, Kodin kuvalehti, Tiede, HS Teema, Meidän perhe ja Hyvä terveys.

Hesarin tilaajille alk. 5 eur/kk. Tutustu 2 viikkoa maksutta!

Tilaa tästä!

Oletko jo tilaaja?