Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uutiset
maanantaina 21. joulukuuta 2015

Star Wars rikkoi katsoja- ja kassaennätykset myös Suomessa – elokuvavuodesta tulossa ennätyksellinen

The Force Awakens keräsi ensimmäisten viiden päivän aikana 203 681 katsojaa ja lipputuloina 2,4 miljoonaa euroa.

HS Ilta
 
Vesa Moilanen
Tähtien sota -fanit odottivat uuden Star Wars: The Force Awakens -elokuvan alkua Suomen ensi-illassa Helsingissä keskiviikkona 16. joulukuuta.
Tähtien sota -fanit odottivat uuden Star Wars: The Force Awakens -elokuvan alkua Suomen ensi-illassa Helsingissä keskiviikkona 16. joulukuuta. Kuva: Vesa Moilanen

Keskiviikkona ensiesityksensä saanut uusi Tähtien sota -elokuva Star Wars: The Force Awakens keräsi ensimmäisten viiden päivän aikana Suomessa 203 681 katsojaa ja lipputuloina 2,4 miljoonaa euroa. Molemmat ovat uusia Suomen ennätyksiä.

Aiemmin viiden päivän katsojaennätystä piti hallussaan Bond-elokuva Spectre 175 362 katsojalla.

Walt Disney Company Nordicin toimitusjohtajan Jussi Mäkelän mukaan on odotettavissa, että The Force Awakens kerää kokonaisuudessaan puoli miljoonaa katsojaa. Tähän asti katsotuin elokuva on ollut Spectre, joka on edelleen elokuvateattereissa. Sen on nähnyt nyt yli 600 000 katsojaa.

Yhteensä The Force Awakens ja Spectre tekevät näillä näkymin vuodesta 2015 parhaan elokuvavuoden 1983 jälkeen, Mäkelä arvioi.

Vuonna 1983 päästiin viimeksi yli 9 miljoonaan elokuvakäyntiin Suomessa. Nyt kävijälukujen odotetaan nousevan yli 8,5 miljoonan.

Vetoa on antanut myös kotimainen elokuva, jonka myös odotetaan tekevän ennätyslukuja. HS kertoi marraskuussa kotimaisten elokuvien keränneen enemmän katsojia kuin koskaan aiemmin modernin katsojatilastoinnin aikakaudella. Tilastoja on kerätty vuodesta 1970.

Eniten katsojia kotimaisista on kerännyt tänä vuonna Taneli Mustosen ohjaama komedia Luokkakokous, joka on kerännyt yli puoli miljoonaa katsojaa.

Uutistoimisto Reutersin mukaan The Force Awakens rikkoi kaikkien aikojen avausviikonloppujen myyntiennätyksen Yhdysvalloissa ja Kanadassa 238 miljoonalla dollarilla eli 219 miljoonalla eurolla.

Aiempi maailmanennätys oli viime kesäkuussa ensi-iltaan tulleen Jurassic World -elokuvan hallussa. Dinosaurusseikkailu keräsi ensi-iltaviikonloppunaan vajaat 201 miljoonaa dollaria.

Pohjois-Amerikan ulkopuolella The Force Awakens tuli ensi-iltaan 44 maassa. Ennätyksiä tehtiin myös Britanniassa, Australiassa ja Venäjällä. Yhteensä elokuvan arvioitiin tuottaneen ensimmäisenä viikonloppunaan maailmanlaajuisesti 517 miljoonaa dollaria.

UUTISET

Lisää digitaaliset aikakauslehdet tilaukseesi

Suositut digitaaliset aikakauslehdet Hesarin kautta. Tilaus sisältää seuraavat lehdet: Glorian ruoka ja viini, Kodin kuvalehti, Tiede, HS Teema, Meidän perhe ja Hyvä terveys.

Hesarin tilaajille alk. 5 eur/kk. Tutustu 2 viikkoa maksutta!

Tilaa tästä!

Oletko jo tilaaja?