Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uutiset
maanantaina 21. joulukuuta 2015

Apple maksaa Ericssonille korvauksia patenttiriidasta – salainen sopimus kattaa seitsemän vuotta

HS Ilta
 
STEPHEN LAM / Reuters
Uuden seitsemän vuotta kestävän sopimuksen mukaan Apple suorittaa Ericssonille kertaluonteisen alkumaksun ja maksaa sen jälkeen Ericssonin patenttikorvauksia pitkin sopimuskautta.
Uuden seitsemän vuotta kestävän sopimuksen mukaan Apple suorittaa Ericssonille kertaluonteisen alkumaksun ja maksaa sen jälkeen Ericssonin patenttikorvauksia pitkin sopimuskautta. Kuva: STEPHEN LAM / Reuters

Tietokoneita ja matkapuhelimia valmistava Apple ja verkkolaitteita valmistava Ericsson ilmoittavat sopineensa patenttien käyttöoikeuksia koskevan riitansa. Sopimuksen takia yhtiöt luopuvat kaikista oikeudenkäynneistä toisiaan vastaan.

Uuden seitsemän vuotta kestävän sopimuksen mukaan Apple suorittaa Ericssonille kertaluonteisen alkumaksun ja maksaa sen jälkeen Ericssonin patenttikorvauksia pitkin sopimuskautta. Sopimuksen yksityiskohdat ovat luottamuksellisia, mutta sopimus kattaa 2g-, 3g- ja 4g-tekniikat.

Ericssonin mukaan yhtiöt tekevät yhteistyötä myös viidennen sukupolven matkapuhelintekniikan (5g) kehittämisessä.

Ericsson arvioi, että sen patenttien lisensoinnista saamansa tulot ovat kuluvalta vuodelta 13–14 miljardin Ruotsin kruunua eli noin 1,4–1,5 miljardia euroa. Yhtiö haastoi Applen oikeuteen tammikuussa. Kiistassa oli kyse patenttien käyttöoikeuksien hinnoittelusta, joiden pitäisi olla reiluja, kohtuullisia ja syrjimättömiä.

Ericssonilla, Nokialla ja puolijohdeyhtiö Qualcommilla on eniten alan patentteja, sillä ne alkoivat kehittää nykyisin käytössä olevia matkapuhelintekniikoita jo 1980-luvulla.

UUTISET

Lisää digitaaliset aikakauslehdet tilaukseesi

Suositut digitaaliset aikakauslehdet Hesarin kautta. Tilaus sisältää seuraavat lehdet: Glorian ruoka ja viini, Kodin kuvalehti, Tiede, HS Teema, Meidän perhe ja Hyvä terveys.

Hesarin tilaajille alk. 5 eur/kk. Tutustu 2 viikkoa maksutta!

Tilaa tästä!

Oletko jo tilaaja?