Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uutiset
keskiviikkona 23. joulukuuta 2015

Joulun menoliikenteessä useita kolareita

Joulun menoliikenne eteni keskiviikkoiltapäivän aikana ruuhkahuippuunsa, mutta pääasiassa liikenne on sujunut hyvin.

HS Ilta
 
Juhani Niiranen / HS
Joulun pyhät aiheuttavat ruuhkia suurimmilla teillä. Kehä III:sen liikennettä joulukuussa 2008.
Joulun pyhät aiheuttavat ruuhkia suurimmilla teillä. Kehä III:sen liikennettä joulukuussa 2008. Kuva: Juhani Niiranen / HS

Joulun menoliikenne eteni keskiviikkoiltapäivän aikana ruuhkahuippuunsa, mutta pääasiassa liikenne on sujunut hyvin.

Liikenne alkoi vilkastua kello 11 aikaan, ja ennen kolmea iltapäivällä esimerkiksi Helsingistä Turkuun menevällä ykköstiellä oli Espoon kohdalla liikkeellä 3 000 ajoneuvoa tunnissa. Valtatie 3:lla Helsingistä Hämeenlinnaan päin lähenneltiin samoja lukemia. Valtatie 4:llä Helsingin kohdalla kulki noin 2 000 ajoneuvoa tunnissa.

Joulun menoliikenne näkyy myös esimerkiksi Tampereen seudulla valtatie kolmella ja kahdellatoista.

”Aika rauhallista on ollut ja keskinopeudet ovat olleet satasen molemmin puolin. Olemmekin olleet vähän huolissaan siitä, että keskinopeudet ovat aika kovia ottaen huomioon sen, että liikennettä on paljon ja ajo-olosuhteet tulevat huonommiksi pohjoista kohti mennessä”, kertoi liikennepäivystäjä Petra Latvasalo Liikenneviraston tieliikennekeskuksesta iltapäivällä.

Latvasalon mukaan menoliikenne on jakautunut tänä jouluna useammalle päivälle ja on melko lähellä normaalin viikonlopun tilannetta. Menoliikenteen odotetaan hiipuvan kello 17 aikoihin, eikä jatkuvan enää huomenna jouluaattona.

Pääkaupunkiseudun liikenteessä sattui keskiviikkona muutamia kolareita, mutta Latvasalon mukaan ne eivät ole varsinaisesti liittyneet menoliikenteeseen.

Tieliikenneonnettomuuksia sattui ainakin Kehä 1:llä Espoossa Kalevantiellä ja Helsingissä Kontulan liittymässä sekä Hämeenlinnanväylällä Vantaalla.

Onnettomuuksista ei voi syyttää ainakaan huonoa säätä.

Liikenneviraston tieliikennekeskuksesta kerrotaan, että Espoon onnettomuudessa oli kyse auringonsäteistä häikäistymisestä: aurinko aiheutti kuskille huonon näkyvyyden, jonka seurauksena syntyi usean auton peräänajo.

”Jos on tien päällä menossa pohjoiseen, kannattaa ottaa huomioon, että Vaasa-Jyväskylä-Joensuun kohdalla on lumi- ja räntäsaderaja. Ajotyyliä pitää sopeuttaa siihen”, Latvasalo neuvoo.

Lue asiantuntijoiden neuvot, kuinka autoilet turvallisesti

UUTISET

Lisää digitaaliset aikakauslehdet tilaukseesi

Suositut digitaaliset aikakauslehdet Hesarin kautta. Tilaus sisältää seuraavat lehdet: Glorian ruoka ja viini, Kodin kuvalehti, Tiede, HS Teema, Meidän perhe ja Hyvä terveys.

Hesarin tilaajille alk. 5 eur/kk. Tutustu 2 viikkoa maksutta!

Tilaa tästä!

Oletko jo tilaaja?