Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uutiset
tiistaina 24. marraskuuta 2015

HS vertaili: Joulukalenterissa suklaan kilohinta nousee kymmeniin euroihin

Joulukalenterin suklaan kilohinta on monin­kertainen tavalliseen suklaalevyyn verrattuna.

HS Ilta
 
Lahjomaton joulukalenteritesti: "Mutaluokkaisia karkkeja, juu, no thanks"
Lahjomaton joulukalenteritesti: "Mutaluokkaisia karkkeja, juu, no thanks"
Helsingin Tehtaankadun ala-asteen oppilaat arvioivat Helsingin Sanomien pyynnöstä kasan joulukalentereja. Voittajan valinnassa raati oli yksimielinen. Testin aikana paljastui myös kalentereita, joita lapset pitivät täysin luokattomina. Toimittaja: Mark Autio, kuvaus: Kaisa Rautaheimo, leikkaus: Janne Elkki, grafiikka: Boris Stefanov

Joulu on suklaavalmistajille kannattavaa aikaa, mutta ei yksin siksi, että suklaata ostetaan silloin enemmän kuin vuoden mittaan keskimäärin.

Kaakaon viime vuosina tasaisesti kallistunut raaka-ainehinta saa suklaavalmistajat keksimään keinoja, joilla kerätä tuotteistaan parempaa hintaa. Joulukalenterit, kuten konvehditkin, ovat suklaavalmistajille kannattavaa kauppaa juuri tämän vuoksi. Niissä kilohintaa on helppo hivuttaa kalliimmaksi kuin tavallisissa suklaapatukoissa ja -levyissä.

Suklaisten joulukalentereiden hintahaitari on laaja: halvimmat maksavat muutaman euron ja arvokkaammat maksavat lähemmäs kahtakymmentä euroa tai jopa hieman enemmän.

Kalenterin kappalehintaa kiinnostavampaa on kuitenkin kalenterin suklaiden kilohinta.

Esimerkiksi Mars-logolla varustetun joulukalenterin suklaan kilohinta on liki 40 euroa. Tavallisen Mars-patukan kilohinta puolestaan on noin 14 euroa.

Makeisvalmistaja Fazerin suklaita sisältävän joulukalenterin kilohinta on lähellä viittäkymmentä euroa. Fazerin tavallisen maitosuklaalevyn kilohinta sen sijaan on noin 12 euroa.

Lindtin suklaalevyn kilohinta on noin 25 euroa, joulukalenteriin laitettuna suklaan kilohinta kohoaa 88 euroon.

Vaikka kalenteri maksaisi vain muutaman euron, voi sen sisältämän suklaan kilohinta silti olla korkea. HS:n hintavertailutaulukkoon poimimien, kaksi euroa maksaneiden kalentereiden suklaakilohinnat olivat liki 50 ja liki 40 euroa.

UUTISET

Lisää digitaaliset aikakauslehdet tilaukseesi

Suositut digitaaliset aikakauslehdet Hesarin kautta. Tilaus sisältää seuraavat lehdet: Glorian ruoka ja viini, Kodin kuvalehti, Tiede, HS Teema, Meidän perhe ja Hyvä terveys.

Hesarin tilaajille alk. 5 eur/kk. Tutustu 2 viikkoa maksutta!

Tilaa tästä!

Oletko jo tilaaja?