Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uutiset
tiistaina 25. lokakuuta 2016

SOL sai vakavan huomautuksen omalta liitoltaan Postin lakon murtamisesta

HS Ilta
 
Heikki Saukkomaa
Henkilöstöpalveluyritys SOL oli vähällä rikkoa vuokratyöalan periaatetta, että lakkoyritykseen ei mennä töihin.
Henkilöstöpalveluyritys SOL oli vähällä rikkoa vuokratyöalan periaatetta, että lakkoyritykseen ei mennä töihin. Kuva: Heikki Saukkomaa

SOL Henkilöstöpalvelut on saanut vakavan huomautuksen Henkilöstöpalveluyritysten liitolta aikeistaan toimittaa vuokratyövoimaa Postille työntekijöiden lakon aikana.

”Säännöissämme viitataan toimintaperiaatteisiin, joiden mukaan jäsenyritykset eivät toimita laillisen lakon aikana työntekijöitä lakon alaisiin yrityksiin”, Henkilöstöpalveluyritysten liiton toimitusjohtaja Merru Tuliara sanoo.

Posti solmi lokakuun puolivälissä aiesopimuksen SOL:n kanssa vuokratyön käytöstä paikkaamaan mahdollista lakkoa. Posti ilmoitti viime viikolla kuitenkin luopuvansa aikeesta.

Tuliaran mukaan henkilöstöpalveluyritysten kansainvälisellä järjestöllä on ollut vastaava periaate pitkään, ja sitä on noudatettu myös Suomessa 1990-luvulta asti.

”Se lähtee toisaalta siitä, että tällainen toiminta ei ainakaan parantaisi vuokratyön mainetta. Myös vuokratyöntekijät voisivat joutua työpaikoilla hyvin hankalaan asemaan. He joutuisivat ottamaan vastaan lakossa olevien tyytymättömyyden ja jopa mahdollisen aggression”, Tuliara sanoo.

Hänen mukaansa sääntöjä on tähän asti noudatettu hyvin.

”Yritykset, joita lakko uhkaa, ovat usein yhteydessä henkilöstöpalveluyrityksiin ennen lakkoa. Tämän periaatteen noudattamisessa ei kuitenkaan tähän asti ole ollut ongelmaa”, Tuliara sanoo.

Henkilöstöpalveluyritysten liiton hallitus päätti SOL:lle annettavasta huomautuksesta kokouksessaan torstaina. Hallitus päätyi huomautukseen varsinaisen varoituksen sijaan, koska SOL ei lopulta toimittanut työntekijöitä lakon alaisiin töihin.

UUTISET

Lisää digitaaliset aikakauslehdet tilaukseesi

Suositut digitaaliset aikakauslehdet Hesarin kautta. Tilaus sisältää seuraavat lehdet: Glorian ruoka ja viini, Kodin kuvalehti, Tiede, HS Teema, Meidän perhe ja Hyvä terveys.

Hesarin tilaajille alk. 5 eur/kk. Tutustu 2 viikkoa maksutta!

Tilaa tästä!

Oletko jo tilaaja?