Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uutiset
tiistaina 25. lokakuuta 2016

Bob Dylan voitti kirjallisuuden Nobelin – torstain uutiskooste HS Ilta on nyt julki

Lataa HS:n digitaalinen iltapäiväpainos nyt mobiililaitteeseesi.

HS Ilta
 
Helsingin Sanomat
HS
Bob Dylan keikalla Helsingissä syksyllä 1987.
Bob Dylan keikalla Helsingissä syksyllä 1987. Kuva: HS
Fakta

Näin saat HS Illan käyttöösi

 Asenna Helsingin Sanomien maksuton sovellus tablettisi tai älypuhelimesi sovelluskaupasta (esimerkiksi Google Play, App Store, Windows-kauppa).

 Kirjaudu sovellukseen tilauksesi yhteydessä luomillasi HS:n verkkopalvelun tunnuksilla ja avaa HS Ilta sovelluksen sisällä.

 HS Iltaa voi lukea myös tietokoneen verkkoselaimessa osoitteessa HS.fi/ilta.

 Jos sinulla ei ole HS:n verkkotunnuksia, voit luoda ne osoitteessa HS.fi/asiakaspalvelu. Jos tilaukseesi ei sisälly verkkopalvelua, voit ottaa sen käyttöösi osoitteessa HS.fi/taydenna hintaan 4 euroa kuukaudessa.

Muusikko, runoilija ja laulaja-lauluntekijä Bob Dylan on voittanut Nobelin kirjallisuuspalkinnon. Palkintoperusteissa sanottiin Dylanin tuoneen ”uudenlaista runollista ilmaisua vanhaan amerikkalaiseen lauluperinteeseen”.

HS:n kulttuuritoimittaja Vesa Sirén kertoo videokommentissaan, että nyt oli lyriikan vuoro.

”Toisen maailmansodan jälkeen yksi lyriikan muoto on ollut vaikutusvaltaisempi kuin mikään toinen, ja se on rock- ja pop-lyriikka. Siinä Dylan on ensimmäisiä mestareita.”

HS Illassa on myös Dylanilta paljon vaikutteita saaneen Heikki Hector Harman tuoreet kommentit Dylanin palkinnosta.

Bob Dylanin Nobel-palkinnon lisäksi HS Illassa kerrotaan Thaimaata 70 vuotta hallinneen Bhumibol Adulyadejin kuolemasta. Maahan julistettiin kuoleman vuoksi vuoden suruaika. Samalla kaikenlainen juhlinta kiellettiin suruajan ensimmäisen kuukauden ajaksi.

HS Illassa on lisäksi kooste päivän muista tärkeistä uutisaiheista. Torstaina kerrottiin muun muassa, että norjalainen hiihtäjä Therese Johaug jäi kiinni dopingista, demareiden Osku Pajamäki valittiin kylmiltään ison kongressikeskuksen johtoon ja perussuomalaiset järjestivät absurdin näytelmän Helsingin kaupunginvaltuustossa.

Lisäksi Yhdysvaltain presidenttiehdokkaan Donald Trumpin menneisyydestä näyttää paljastuvan useita tapauksia sopimattomasta käytöksestä naisia kohtaan.

Mukana myös Maailman kuvat -kooste, päivän sarjakuvat sekä sudoku.

UUTISET

Lisää digitaaliset aikakauslehdet tilaukseesi

Suositut digitaaliset aikakauslehdet Hesarin kautta. Tilaus sisältää seuraavat lehdet: Glorian ruoka ja viini, Kodin kuvalehti, Tiede, HS Teema, Meidän perhe ja Hyvä terveys.

Hesarin tilaajille alk. 5 eur/kk. Tutustu 2 viikkoa maksutta!

Tilaa tästä!

Oletko jo tilaaja?