Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uutiset
perjantaina 25. joulukuuta 2015

Norppa tarvitsee suojaa heinäkuussa – kalastus ei kärsi

HS Ilta
 
Helsingin Sanomat

Riitaisa norppatyöryhmä ei esitä verkkokalastuskiellon ajallista jatkamista heinäkuulle (HS 19.12.). Kanta on kalastuksenkin kannalta perusteeton.

Heinäkuussa vedet ovat lämpimiä, ja saaliskalat kuolevat nopeasti verkoissa nopeasti. Puhtaissakin vesissä levät ja humus vaikuttavat kalojen makuun. Esimerkiksi Puumalassa laadukkaista kaloistaan tunnettu kasvattaja ei myy kaloja kesällä lainkaan, koska makuhäiriöt ovat mahdollisia.

Verkkokalastus ei ole heinäkuussa harrastajille tarpeellista ja ammattilaiset käyttävät pyyntimuotoja, kuten troolausta ja isorysiä, joista ei aiheudu vaaraa norpille. Lisäksi kesällä kaikilla on mahdollisuus harrastaa kalastusta vapavälinein ja esimerkiksi katiskoilla turvallisesti.

Maakuntaliitot ja kalatalouden neuvontajärjestöt vastustavat norpan suojelua lyhytnäköisesti ja tuoden esille suojeluvastaisuutensa. Selvitysten mukaan suuri enemmistö Saimaan alueen asukkaista ja siellä lomailevista kannattaa norpan suojelua.

Kalastus- ja suojeluasioista vastaavalla ministerillä Kimmo Tiilikaisella (kesk) on nyt ainutkertainen mahdollisuus kantaa vastuuta Saimaan norppakannan tulevaisuudesta laajentamalla verkkokalastuskielto myös heinäkuulle.

Antti Ylitalo

Kuopio

UUTISET

Lisää digitaaliset aikakauslehdet tilaukseesi

Suositut digitaaliset aikakauslehdet Hesarin kautta. Tilaus sisältää seuraavat lehdet: Glorian ruoka ja viini, Kodin kuvalehti, Tiede, HS Teema, Meidän perhe ja Hyvä terveys.

Hesarin tilaajille alk. 5 eur/kk. Tutustu 2 viikkoa maksutta!

Tilaa tästä!

Oletko jo tilaaja?