Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uutiset
perjantaina 25. joulukuuta 2015

Kirkkonummen Porkkala täydentäisi Suomen kansallispuistoverkkoa

Porkkalan kansallispuisto yhdistäisi symbolisesti historian ja nykyhetken.

HS Ilta
 
Helsingin Sanomat

Suomi täyttää parin vuoden kuluttua sata vuotta. Juhlavuonna nostetaan esiin monia tärkeitä tapahtumia maamme historian eri vaiheista menneisyyden, nykyisyyden ja tulevaisuuden näkökulmista.

Jo vuonna 1938 perustettu, mutta Neuvostoliiton vuokra-ajan päätyttyä vuonna 1956 lakkautettavaksi joutunut Porkkalan kansallispuisto oli maantieteellisesti vain Träskön saari Porkkalanniemen edustalla. Henkisesti se oli kuitenkin osa kansallismaisemaamme. Siksi edellisen puiston ”raunioille” perustettava uusi Porkkalan kansallispuisto yhdistäisi symbolisesti historian ja nykyhetken.

Porkkalanniemi ja sitä ympäröivä saaristo ovat villiä ja lähes koskematonta merellistä luontoa. Vesiteitse saavuttaessa se näkyy kauas merelle ja on valtakunnallisestikin suosittu luontomatkailukohde.

Työ- ja elinkeinoministeriön Team Finland -kasvuohjelmassa matkailun kehittämiseen panostetaan voimakkaasti. Porkkalanniemi on jo nykyisellään kiinnostava niin sanottu stop over -kohde. Kansainvälisessä markkinoinnissa kansallispuiston status ja sen mukanaan tuomat parannukset alueen infrastruktuuriin lisäisivät alueen vetovoimaa entisestään.

Helsingin seudun 1,3 miljoonaa suomalaista sekä täällä vierailevat kotimaiset ja ulkomaiset matkailijat tarjoavat Porkkalan kansallispuistolle kävijäpotentiaalin, jota ei ole missään muualla Suomessa. Luonto hyvinvointi- ja menestystekijänä korostuu myös Euroopan metropolialueiden keskinäisessä kilpailussa investoinneista ja henkisestä pääomasta.

Kirkkonummen Porkkala saaristoineen täydentäisi maamme kansallispuistoverkkoa merellisenä alueena, jossa luonto ja ihmiset ovat aina sopeutuneet toisiinsa.

Tarmo Aarnio

Kirkkonummen kunnanjohtaja

UUTISET

Lisää digitaaliset aikakauslehdet tilaukseesi

Suositut digitaaliset aikakauslehdet Hesarin kautta. Tilaus sisältää seuraavat lehdet: Glorian ruoka ja viini, Kodin kuvalehti, Tiede, HS Teema, Meidän perhe ja Hyvä terveys.

Hesarin tilaajille alk. 5 eur/kk. Tutustu 2 viikkoa maksutta!

Tilaa tästä!

Oletko jo tilaaja?