Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uutiset
keskiviikkona 26. lokakuuta 2016

Postikriisiin ei sopua maanantaina – tukilakkopäätöksiä tulee pian

HS Ilta
 

Postin työehtoriidan sovittelu ei tuonut maanantaina ratkaisua kiistaan.

Sovittelua jatkettiin aamupäivällä valtakunnansovittelija Minna Helteen johdolla. Sovittelijan toimistolle Helsingin Bulevardille kokoontuivat työnantajia edustavan Paltan ja työntekijöitä edustavan Paun pääneuvottelijat.

Helle kertoi tapaamisen jälkeen Twitterissä, että sovittelussa ei tapahtunut maanantaina merkittävää uutta.

”Tilanne on edelleen vaikea”, hän kirjoitti.

Neuvottelut jatkuvat valtakunnansovittelijan johdolla tiistaina kello 12.30.

Helle arveli ennen tapaamista, että edessä voi olla pitkä sovittelu.

”Toivon, ettei näin käy”, hän kertoi maanantaiaamuna.

”Näkemykset ovat kaukana toisistaan, ja kyseessä on niin perustavaa laatua olevista kysymyksistä, ettei viime viikolla ollut mitään mahdollisuutta antaa sovintoesitystä”, Helle sanoi.

Muilta kuljetusliitoilta on odotettavissa ilmoitus tänään maanantaina tai ainakin alkuviikosta siitä, millaisiin tukilakkoihin ne ryhtyvät Postin työntekijöiden puolesta.

Kuljetusliitot ilmoittivat viime perjantaina olevansa valmiita tukemaan Pauta. Tukityötaistelut todennäköisesti kohdistuvat ainakin Postiin.

Paun omat lakot alkoivat viime torstaina. Aluksi ne iskevät eniten pääkaupunkiseutuun, jossa kirjeiden, pakettien ja sanomalehtien jakelu ja käsittely on lopetettu. Pääkaupunkiseudulla posti alkaa näillä näkymin kulkea torstaina.

Tänään jatkuvat myös neuvottelut työmarkkinoiden keskusjärjestöjen kesken laajasta työmarkkinasopimuksesta, jossa päätettäisiin muun muassa mahdollisesti palkoista vuodeksi 2017 ja uudesta palkankorotusmallista vuodesta 2018 eteenpäin.

Jos kuljetusliitot aloittavat laajat tukilakot, neuvottelut vähintään vaikeutuvat, sillä tukilakot ovat olleet punainen vaate työnantajaliitto EK:lle.

Parhaillaan voimassa olevassa työllisyys- ja kasvusopimuksen nimellä liikkuvassa laajassa palkkasopimuksessa sovittiin, että työmarkkinoiden pelisääntöihin kuten tukilakkoihin etsittäisiin uudet määräykset, mutta neuvotteluissa ei ole edistytty.

UUTISET

Lisää digitaaliset aikakauslehdet tilaukseesi

Suositut digitaaliset aikakauslehdet Hesarin kautta. Tilaus sisältää seuraavat lehdet: Glorian ruoka ja viini, Kodin kuvalehti, Tiede, HS Teema, Meidän perhe ja Hyvä terveys.

Hesarin tilaajille alk. 5 eur/kk. Tutustu 2 viikkoa maksutta!

Tilaa tästä!

Oletko jo tilaaja?