Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uutiset
torstaina 26. marraskuuta 2015

Mies tuomittiin elinkautiseen vankeuteen lenkkeilijätytön murhasta

HS Ilta
 
Jukka Harju / HS
Syytetty mies painui takin suojaan käsittelyn alussa Satakunnan käräjäoikeudessa torstaina.
Syytetty mies painui takin suojaan käsittelyn alussa Satakunnan käräjäoikeudessa torstaina. Kuva: Jukka Harju / HS

Pori. Satakunnan käräjäoikeus tuomitsi 25-vuotiaan Ramin Azimin torstaina elinkautiseen vankeusrangaistukseen lenkkeilijätytön murhasta. Mies tuomittiin myös törkeästä raiskauksesta.

17-vuotias tyttö löydettiin tapettuna palaneen talon raunioista Kokemäellä viime tammikuussa.

Mies on juuri valmistuneen mielentilatutkimuksen mukaan syyntakeinen eli täydessä ymmärryksessä teot tehdessään.

Oikeus antoi tuomionsa hieman poikkeuksellisesti salissa tänään puolen päivän jälkeen. Useimmiten tällaisissa tapauksissa tuomio annetaan kansliapäätöksenä monta päivää käsittelyn loppumisen jälkeen, mutta nyt mies saanee kuulla tuomionsa käräjäsalissa. Oikeus totesi jo kesällä, että mies aiheutti tytön väkivaltaisen kuoleman, nyt se on odottanut vain mielentilatutkimuksen valmistumista.

Mies peitti päänsä ja kasvonsa median kameroilta aamupäivän kestäneessä käsittelyssä.

Miehen puolustus koetti monin tavoin kyseenalaista mielentilatutkimuksen laatua. Puolustuksen mukaan mies on vähintään alentuneesti syyntakeinen, mikä tarkoittaisi myös huomattavasti lievempää tuomiota kuin nyt vaadittua elinkautista Sen mukaan tutkimus oli puutteellinen, mikä johtui muun muassa kieli- ja kulttuurieroista, sillä mies ei puolustuksen mukaan ymmärtänyt kaikkia tehtäviä. Syytetty on afganistanilainen.

Puolustus totesi miehen olevan heikkolahjainen ja että tällä on psyykkisiä ongelmia, minkä pitäisi vaikuttaa tuomioon lieventävästi. Syyttäjä taas katsoo, että miehen teko oli suunniteltu ja julma. Hän lähti Helsingistä Poriin tekoansa tekemään, otti tytön mukaansa, pahoinpiteli tämän ja lopulta valeli bensiinillä ja poltti elävältä. Uhri oli tässä vaiheessa täysin puolustuskyvytön.

Koko tilanne kesti tunteja, mikä oli uhrin kannalta vielä hirveämpää. Siksi hän vaatii miehelle elinkautista. Tapauksen taustalla on tytön halua lopettaa suhde miehen kanssa. Se ajoi miehen täysin pois tolaltaan.

UUTISET

Lisää digitaaliset aikakauslehdet tilaukseesi

Suositut digitaaliset aikakauslehdet Hesarin kautta. Tilaus sisältää seuraavat lehdet: Glorian ruoka ja viini, Kodin kuvalehti, Tiede, HS Teema, Meidän perhe ja Hyvä terveys.

Hesarin tilaajille alk. 5 eur/kk. Tutustu 2 viikkoa maksutta!

Tilaa tästä!

Oletko jo tilaaja?