Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uutiset
torstaina 26. marraskuuta 2015

Autotehdas alkaa valmistaa Mercedes-Benzin katumaastureita Uudessa­kaupungissa – tehdas tarvitsee todennäköisesti lisäväkeä

HS Ilta
 
Daimler AG
Mercedes-Benz GLC 350e
Mercedes-Benz GLC 350e Kuva: Daimler AG

Valmet Automotive ryhtyy valmistamaan Mercedes-Benzin GLC-katumaastureita tehtaallaan Uudessakaupungissa.

Projekti alkaa heti. Valmistuksen Suomessa on määrä alkaa vuoden 2017 ensimmäisellä neljänneksellä. Tuotantovaiheessa GLC-mallin valmistus työllistää Valmet Automotivessa 1 200 henkeä ja alihankkijoilla 300. Yhtiön kyky työllistää riippuu myös sen muusta toiminnasta. Viestintäpäällikkö Mikael Mäki arvioi, että kun GLC-mallin tuotanto pääsee kunnolla vauhtiin, Valmet Automotive työllistää nykyistä enemmän, eli yhtiö värvännee uutta väkeä tehtaalle.

Mäki ei kerro, miten pitkä tuotantosopimus GLC-mallista on tehty, mutta se on joka tapauksessa monivuotinen.

”Olemme erittäin tyytyväisiä tähän tilanteeseen”, Mäki kertoo tunnelmista Valmet Automotivessa.

Projekti edellyttää kymmenien miljoonien eurojen investointeja. Uutta mallia varten on rakennettava muun muassa uusi korihitsaamo.

Nyt Uudenkaupungin tehtaalla valmistetaan Mercedes-Benzin A-sarjaa. Valmistussopimus jatkuu vuoden 2016 loppuun. ”Tehdas haluaisi jatkaa A-sarjan valmistusta sen jälkeenkin, mutta asia on vielä avoin”, Mäki kertoo.

Ensi vuonna A-sarjan valmistusmäärät pienenevät tämän vuoden tasosta. Automallia on valmistettu Uudessakaupungissa vuodesta 2013 alkaen.

Nyt GLC-mallia valmistetaan Mercedes-Benzin tehtaalla Saksan Bremenissä, mutta tehtaan tuotantokapasiteetti on jo täydessä käytössä.

Valmet Automotiven toimitusjohtaja Ilpo Korhonen sanoo tiedotteessa, että GLC-mallin valmistussopimuksen saaminen osoittaa, että Daimler, jonka merkki Mercedes-Benz on, luottaa suomalaistehtaan osaamiseen.

Uudenkaupungin autotehtaalla on tilapäinen tarve sopeuttaa toimintaansa, ja siksi yhtiö aloittaa tuotantohenkilöstöä koskevat yt-neuvottelut. Sopeutustarve alkaa ensi vuoden keväällä, ja sopeutustarve on noin 300 henkilötyövuotta.

Tehtaan suunnitelmien mukaan kaikki nykyiset autonrakentajat kuitenkin tarvitaan, kun GLC-mallin tuotantoa aloitellaan vuoden 2017 alussa. Korhonen sanoo, ettei ketään irtisanota tehtaalta ja että yhtiö pyrkii toimimaan joustavasti.

Valmet Automotive valmistaa myös Volkswagenin brändeihin kuuluvaan loistomerkki Lamborghiniin kattojärjestelmiä. Lisäksi yhtiö tarjoaa suunnitteluprojekteja pääasiassa autoteollisuudelle. Tuotekehitystyössä yksi painopistealueista ovat sähköautot, joiden tulevaisuuteen yhtiö uskoo. Yhtiö kehittää muun muassa niihin liittyvää akku-, kori- ja voimansiirtoteknologiaa.

UUTISET

Lisää digitaaliset aikakauslehdet tilaukseesi

Suositut digitaaliset aikakauslehdet Hesarin kautta. Tilaus sisältää seuraavat lehdet: Glorian ruoka ja viini, Kodin kuvalehti, Tiede, HS Teema, Meidän perhe ja Hyvä terveys.

Hesarin tilaajille alk. 5 eur/kk. Tutustu 2 viikkoa maksutta!

Tilaa tästä!

Oletko jo tilaaja?