Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uutiset
torstaina 26. marraskuuta 2015

Tutkinta­vankeudesta vapautunut Aarnio: Olo on huojentunut ja oikeudenmukainen

HS Ilta
 
Rio Gandara / HS
Jari Aarnio saapui oikeustalolle torstaina.
Jari Aarnio saapui oikeustalolle torstaina. Kuva: Rio Gandara / HS

Helsingin huumepoliisin entinen päällikkö Jari Aarnio saapui torstaiaamuna oikeustalolle ensimmäisen vapaudessa nukutun yön jälkeen. Aarnio on edelleen syytteissä muun muassa useista törkeistä huumausainerikoksista, mutta käräjäoikeus päätti eilen päästää hänet tutkintavankeudesta. Aarnio ehti olla vangittuna yli kaksi vuotta.

Aarnio kertoi, että olo oli helpottunut ja oikeudenmukainen, kun hän eilen kuuli vankilaviranomaisilta pääsevänsä vapaaksi. Hän kertoi kaivanneensa tutkintavankeuden ja tiukan eristyksen aikana läheisiään ja ystäviään.

Aarnion mukaan puolustuksen järjestäminen helpottuu nyt paljon, kun hän pystyy olemaan yhteydessä avustajaansa myös puhelimella ja sähköpostilla. Aarnio kuitenkin sanoi, että keskeiset todistajat on jo nimetty, eikä hän uskonut, että ”mustia hevosia” on tulossa.

Aarnion mukaan oikeudenkäynti on sujunut hänen mielestään asiallisesti jämäkän tuomarikolmikon ansiosta. Hän ei halunnut lähteä arvostelemaan tutkintaryhmää tai syyttäjiä median edessä. ”Käydään oikeudenkäynti tuolla salissa”, Aarnio sanoi.

Aarnion mukaan häntä kohdeltiin vankilassa hyvin. Tiukka eristys oli kuitenkin henkisesti raskasta. ”Reilusti voi sanoa, että on ollut tosi kovaa”, Aarnio sanoi.

Oikeudessa kuullaan torstaina viittä todistajaa Helsingin poliisista.

Aarnio lähetti terveisiä Jethro Rostedille
Aarnio lähetti terveisiä Jethro Rostedille
Televisio oli päällä aamusta myöhään yöhön, kuvailee keskiviikkona vapautettu Jari Aarnio kahden vuoden tutkinta-vankeusaikaansa. Erikoisterveiset lähtivät Jethro Rostedtille: "Linnaoloihin niin positiivista juttua, että iso kiitos Jetrolle, että on tämmöisen ohjelman tehnyt." Oman tapauksen uutisoinnin seuraaminen on ollut välillä tosi murheellista, Aarnio sanoo.

UUTISET

Lisää digitaaliset aikakauslehdet tilaukseesi

Suositut digitaaliset aikakauslehdet Hesarin kautta. Tilaus sisältää seuraavat lehdet: Glorian ruoka ja viini, Kodin kuvalehti, Tiede, HS Teema, Meidän perhe ja Hyvä terveys.

Hesarin tilaajille alk. 5 eur/kk. Tutustu 2 viikkoa maksutta!

Tilaa tästä!

Oletko jo tilaaja?