Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uutiset
lauantaina 26. joulukuuta 2015

Isien aseman parantaminen ei yksin riitä

Lapsi on palveluja saava yhteiskunnan jäsen, mikä velvoittaa vanhempia keskinäiseen reiluuteen ja oikeudenmukaisuuteen.

HS Ilta
 
Helsingin Sanomat

Paljon on puhuttu isien aseman ”parantamisesta”. Tämä ei kuitenkaan yksin riitä. Tiedostetut puutteet on korjattava heti. Sivusta nykytilannetta seuranneena olen huomannut, että päättäjien ja viranomaisten on syytä kuunnella isiä ja miehiä edustavia järjestöjä. Esillä ovat olleet myös isovanhempien suhteiden katkeaminen lapsenlapsiinsa.

Lapsella on oikeus molempiin vanhempiinsa. Tässä ei pitäisi olla mitään riidan tai käräjöinnin aihetta. Eli turha kysyä, kuka sammutti valot, jos niitä ei alun perin ole sytytettykään.

Hyvien käytäntöjen mukaisesti vanhemmuusneuvolan tulisi aina olla yhteydessä isään, vanhemmuussopimuksia olisi suosittava eron varalta, lastenvalvojien olisi voitava tarvittaessa jalkautua perhevierailuun ja lapsesta vieraannuttaminen olisi saatava rangaistavaksi.

Lapsi ei ole vanhempansa omaisuutta. Lapsi on palveluja saava yhteiskunnan jäsen, mikä velvoittaa vanhempia keskinäiseen reiluuteen ja oikeudenmukaisuuteen.

Timo Kopomaa

Helsinki

UUTISET

Lisää digitaaliset aikakauslehdet tilaukseesi

Suositut digitaaliset aikakauslehdet Hesarin kautta. Tilaus sisältää seuraavat lehdet: Glorian ruoka ja viini, Kodin kuvalehti, Tiede, HS Teema, Meidän perhe ja Hyvä terveys.

Hesarin tilaajille alk. 5 eur/kk. Tutustu 2 viikkoa maksutta!

Tilaa tästä!

Oletko jo tilaaja?