Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uutiset
sunnuntaina 27. maaliskuuta 2016

Veronmaksajina meillä on lupa odottaa hallitukselta innostavia päätöksiä

Huonot päätökset ajavat asiat nopeasti kriisiin – varsinkin, jos kansalaisilta loppuu motivaatio puhaltaa yhteiseen hiileen.

HS Ilta
 
Helsingin Sanomat

Viime aikoina tällainen tavallinen talliainen on saanut ihmetellen seurata poliitikkojen sekavanlaista, heikennyksiin keskittyvää päätöksentekoa. Maalaisjärjellä ajatellen monet päätökset on tehty kiireessä ja lähes päinvastoin kuin olisi pitänyt tai olisi ollut järkevää. Yhteistä rahaa on ilmeisesti tuhlattu toisarvoisiin asioihin, kun taas toisaalta on kavennettu leipää sieltä, missä se on jo ennestään kapeaa.

Kaksi tärkeää yhteiskunnallista moottoria – lapsiperheet ja pienyrittäjät – ovat monella tavalla helisemässä muiden joukossa.

Suomalaisia perusasioita – perhearvoja ja maaseudun elävänä pitämistä – ollaan vaarallisesti heikentämässä. Maaseudulla on kuitenkin monella tavalla hyvä elää, vaikka nykypolitiikka ajaakin väestöä suuriin kasvukeskuksiin.

Täällä periferiassa on vielä piskuinen ja sinnittelevä joukko, joka ei hevillä luovuta. Esimerkiksi suomalainen puhdas alkutuotanto voi vielä olla kova sana maailman myrkyttyvillä ja epävarmoilla ruokamarkkinoilla.

Työtä tekevänä veronmaksajana sitä haluaisi verorahoilleen jotain vastinettakin. Ammattipäättäjiltä on lupa odottaa hyviä ja innostavia päätöksiä. Huonot päätökset ajavat asiat nopeasti kriisiin – varsinkin, jos kansalaisilta loppuu motivaatio puhaltaa yhteiseen hiileen.

Yhteistä näkemystä ja intoa tarvitaan nyt enemmän kuin koskaan. On tärkeää, että päättäjillä on selvä näkemys asioista: miten tulee toimia ja säästöruoskallaan roimia. Tämän näkemyksen soisi kannustavan, ei masentavan tavallista ihmistä.

Markku Halonen

pienyrittäjä ja pienten lasten isä, Rääkkylä

UUTISET

Lisää digitaaliset aikakauslehdet tilaukseesi

Suositut digitaaliset aikakauslehdet Hesarin kautta. Tilaus sisältää seuraavat lehdet: Glorian ruoka ja viini, Kodin kuvalehti, Tiede, HS Teema, Meidän perhe ja Hyvä terveys.

Hesarin tilaajille alk. 5 eur/kk. Tutustu 2 viikkoa maksutta!

Tilaa tästä!

Oletko jo tilaaja?