Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uutiset
perjantaina 27. marraskuuta 2015

Suomessa on yli 55 000 ”peräkammarin poikaa ja tyttöä”

HS Ilta
 
Trond H. Trosdahl / Lehtikuva
Kuva: Trond H. Trosdahl / Lehtikuva

Suomessa on noin 42 000 miestä, jotka ovat yli 30-vuotiaita ja jotka asuvat kotonaan vanhempiensa kanssa ilman, että heillä itsellään on asuntokunnassa puolisoa tai lapsia.

Vastaavassa asemassa on myös noin 13 000 naista, kertoo Tilastokeskuksen tuore Perheet 2014 -julkaisu. Tilastokeskus käyttää näistä ihmisistä termiä lapsen asemassa olevat. Yhteensä lapsen asemassa kotona asuvia 55 200.

30 vuotta täyttäneistä suomalaismiehistä kuusi prosenttia on perheessään lapsen asemassa, naisista kolme prosenttia.

Tilastokeskuksen julkaisun mukaan lasten asemassa olevien 20–24-vuotiaiden nuorten osuus kasvoi viime vuonna hieman. Muuten trendi on ollut laskeva viimeiset kaksikymmentä vuotta.

Kotonaan asuvien 20–24-vuotiaiden osuus on tasaantunut viime vuosina noin neljännekseen kaikista ikäluokan edustajista. Vuonna 1995 lapsen asemassa oli vielä 42 prosenttia 20–24-vuotiaista.

Naiset muuttavat kotoaan miehiä aiemmin. 20-24-vuotiaista naisista 18 prosenttia naisista asuu kotonaan. Vastaavan ikäisistä miehistä kotona asuu vajaa kolmannes, Tilastokeskuksen julkaisusta selviää.

Nykyään 67 prosenttia naisista on lähtenyt kotoaan 20-vuotiaana, miehistä 44 prosenttia.

UUTISET

Lisää digitaaliset aikakauslehdet tilaukseesi

Suositut digitaaliset aikakauslehdet Hesarin kautta. Tilaus sisältää seuraavat lehdet: Glorian ruoka ja viini, Kodin kuvalehti, Tiede, HS Teema, Meidän perhe ja Hyvä terveys.

Hesarin tilaajille alk. 5 eur/kk. Tutustu 2 viikkoa maksutta!

Tilaa tästä!

Oletko jo tilaaja?