Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uutiset
maanantaina 28. maaliskuuta 2016

Nordenskiöldinkadun jäähalli on kunnostettava

Hallin nykyinen katsomokapasiteetti riittää HIFK:lle mainiosti, sillä eihän areenaa kannata mitoittaa muutaman yksittäisen ottelun tarpeisiin.

HS Ilta
 
Helsingin Sanomat

Eläintarhan urheilupuisto ja Stadionin ympäristöt muodostavat arvokkaan puistoalueen, joka ulottuu Keskuspuiston jatkeena Töölönlahdelle saakka. Kansallisesti arvokas Olympiastadion sijaitsee puiston keskellä ja hallitsee esteettömästi näkymiä eri suunnista.

Tällaiset näkymät pitäisi säilyttää eikä rakentaa puistoon sinne kuulumattomia jättihalleja tai uusimmissa kuvissa esiintyviä korkeita tornirakennuksia. Kaupungilla pitää olla varaa säilyttää alue rakentamattomana eikä sitä pitäisi alistaa kiinteistösijoittajien pelinappulaksi. Kaupungin tehtävä ei ole osoittaa sijoittajille rakennusmaata puiston alueelta, kuten nyt esitetään.

Tätä taustaa vasten olisi luontevin ratkaisu, että nykyinen legandaarinen Nordenskiöldinkadun halli kunnostettaisiin ja hotellit, asunnot ja liiketilat unohdettaisiin. Myös Kaupunginmuseo vastustaa vanhan hallin purkamista ja haluaisi suojella hallin arkkitehtonisesti arvokkaana rakennuksena.

Hallin nykyinen katsomokapasiteetti riittää HIFK:lle mainiosti, sillä eihän areenaa kannata mitoittaa muutaman yksittäisen ottelun tarpeisiin. Lisätiloja voi rakentaa maan alle tai nykyisen harjoitushallin tiloihin.

Vanhan jäähallin kunnostaminen maksaa, mutta sen rahoittamiseen voidaan kyllä löytää keinot. Tämä olisi paras ratkaisu myös urheilun kannalta. Siitä kiekkojoukkueen kannattajatkin voisivat olla ylpeitä.

Raimo Leppänen

Helsinki

UUTISET

Lisää digitaaliset aikakauslehdet tilaukseesi

Suositut digitaaliset aikakauslehdet Hesarin kautta. Tilaus sisältää seuraavat lehdet: Glorian ruoka ja viini, Kodin kuvalehti, Tiede, HS Teema, Meidän perhe ja Hyvä terveys.

Hesarin tilaajille alk. 5 eur/kk. Tutustu 2 viikkoa maksutta!

Tilaa tästä!

Oletko jo tilaaja?