Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uutiset
maanantaina 28. joulukuuta 2015

Syyriassa alkoi suuri evakuointi naapurivaltioihin

Kapinallistaistelijoita ja siviilejä siirretään busseilla ja ambulansseilla turvaan taisteluilta.

HS Ilta
 
AMMAR ABDULLAH / Reuters
Syyskuussa solmitun alueellisen aselevon mukaisesti asukkaita ja kapinallisia siirretään turvaan taisteluilta Syyrian naapurivaltioihin.
Syyskuussa solmitun alueellisen aselevon mukaisesti asukkaita ja kapinallisia siirretään turvaan taisteluilta Syyrian naapurivaltioihin. Kuva: AMMAR ABDULLAH / Reuters

Satoja syyrialaisia kapinallistaistelijoita ja siviilejä alettiin maanantaina evakuoida Libanoniin ja Turkkiin, kertoo uutistoimisto AFP.

Yli 450 ihmisen evakuointi busseilla ja ambulansseilla on osa syyskuussa YK:n välityksellä solmittua alueellista aselepoa.

Tulitaukoja on yli neljä vuotta kestäneen sisällissodan aikana järjestetty aiemminkin, mutta nyt käynnistynyt väestönsiirto on sopimuksista toistaiseksi merkittävin. Useat avustusjärjestöt ovat turvaamassa evakuoitavien matkaa.

Aselepo koskee länsisyyrialaisen Zabadanin kaupungin lisäksi pohjoisessa sijaitsevia Kefrayan ja Fuaan shiialaisia kyliä. Kefraya ja Fuaa ovat kapinallisjoukkojen piirittämiä.

Kapinalliset ovat joutuneet ahtaalle viimeisessä Syyrian ja Libanonin raja-alueella sijaitsevassa linnakkeessaan Zabadanissa, joka on Syyrian hallituksen joukkojen ja näitä tukevan libanonilaisen Hizbollah-äärijärjestön sotilaallisen siiven piirittämä.

Samaan aikaan, kun Syyrian sisällissodan aikaisista evakuoinneista tähän mennessä merkittävin siirtoprojekti käynnistyi, 14 ihmistä kuoli ja 90 haavoittui hallituksen joukkojen hallitsemassa Homsin kaupungissa tehdyissä kahdessa itsemurhaiskussa maanantaina.

Syyrian sisällissodassa on tähän mennessä kuollut noin 250 000 ihmistä.

AMMAR ABDULLAH / Reuters
AMMAR ABDULLAH / Reuters

UUTISET

Lisää digitaaliset aikakauslehdet tilaukseesi

Suositut digitaaliset aikakauslehdet Hesarin kautta. Tilaus sisältää seuraavat lehdet: Glorian ruoka ja viini, Kodin kuvalehti, Tiede, HS Teema, Meidän perhe ja Hyvä terveys.

Hesarin tilaajille alk. 5 eur/kk. Tutustu 2 viikkoa maksutta!

Tilaa tästä!

Oletko jo tilaaja?