Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uutiset
torstaina 29. lokakuuta 2015

Poliisi ottaa Kehä I:n uudet peltipoliisit käyttöön ensi vuoden alussa

HS Ilta
 
Helsingin Sanomat
Kimmo Räisänen
Kehä I:n varrelle pystytetään tämän vuoden aikana automaattisia nopeusvalvontakameroita.
Kehä I:n varrelle pystytetään tämän vuoden aikana automaattisia nopeusvalvontakameroita. Kuva: Kimmo Räisänen

Kehä I:n varrelle asennetaan kymmeniä nopeusvalvontakameroita loppuvuoden aikana. Ne sijoitetaan Espoon Karhusaarentien ja Helsingin Itäväylän väliselle tieosuudelle.

Poliisin käyttöön tulevat automaattisen nopeusvalvonnan pisteet rakennuttaa Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ely).

”Työt aloitetaan viimeistään marraskuun ensimmäisellä viikolla”, projektipäällikkö Mikko Vihermäki ely-keskuksesta sanoo.

Valvontapisteitä tehdään yhteensä 15. Yhdessä pisteessä voi olla useampia kameroita, jotta molempien kaistojen ja eri suuntiin kulkevien ajoneuvojen tarkkailu on mahdollista.

”Viiteentoista valvontapisteeseen tulee yhteensä 35 kameraa”, Vihermäki kertoo.

Urakan on määrä valmistua joulukuun loppuun mennessä. Valvontapisteet pyritään pystyttämään suurimmaksi osaksi iltaisin ja öisin, jotta liikenteelle aiheutuisi mahdollisimman vähän haittaa.

Automaattista kameravalvontaa Kehä I:lle on poliisin liikenneturvallisuuskeskuksen johtajan komisario Dennis Pastersteinin mukaan odotettu vuosia.

”Otamme kamerat käyttöön heti kun mahdollista, todennäköisesti heti vuoden 2016 tammi–helmikuussa”, Pasterstein sanoo.

Poliisin on tarkoitus lisätä automaattista nopeusvalvontaa koko maassa. Pääkaupunkiseudulla kameroita on jo esimerkiksi Kehä III:lla, Helsingin keskustassa ja Vihdintiellä.

Valvontakameroiden ottamat kuvat esimerkiksi ylinopeuksista käsitellään Malmin liikenneturvallisuuskeskuksessa Helsingissä.

”Esimerkiksi Kehä III:lta Espoon Lommilasta valvontakameran kuvia tulee käsiteltäväksi noin 250–450 vuorokaudessa”, Pasterstein kertoo.

UUTISET

Lisää digitaaliset aikakauslehdet tilaukseesi

Suositut digitaaliset aikakauslehdet Hesarin kautta. Tilaus sisältää seuraavat lehdet: Glorian ruoka ja viini, Kodin kuvalehti, Tiede, HS Teema, Meidän perhe ja Hyvä terveys.

Hesarin tilaajille alk. 5 eur/kk. Tutustu 2 viikkoa maksutta!

Tilaa tästä!

Oletko jo tilaaja?