Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uutiset
tiistaina 29. joulukuuta 2015

Finnkino suunnittelee elokuvasaleihin ruokatarjoilua

Elokuvateatteriketju Finnkino kaavailee yhdistävänsä elokuvat ja ruokailun uusissa teattereissaan.

HS Ilta
 

Elokuvateatteriketju Finnkinon teattereissa saattaa tulevaisuudessa voida nauttia ruokaa ja alkoholijuomia. Asiasta kertoi Yle maanantaina.

Asiasta ei ole vielä konkreettisia suunnitelmia, mutta Finnkino aikoo huomioida kuluttajien muuttuneet toiveet uusien teattereiden suunnittelussa.

”Kuluttajatutkimusten perusteella tiedämme, että elokuvaelämys on nykyään laajempi asia kuin elokuvan katselu. Siksi olemme lisänneet teattereiden yhteyteen herkkukauppoja ja laajentaneet niiden tarjontaa. Tiedämme myös, että Euroopassa ravintoloiden tarjonta elokuvateattereiden yhteydessä tai välittömässä läheisyydessä on lisääntynyt, ja on myös teattereita, joissa alkoholitarjoilu on mahdollista”, sanoo yhtiön ketjujohtaja Ismo Määttä.

Yhtiö tietää hyvin, että nykyinen lainsäädäntö ei salli alkoholijuomien tuomista elokuvateattereihin, Määttä korostaa. Tilannetta kuitenkin seurataan, ja kuluttajien toiveet huomioidaan lain puitteissa, hän sanoo.

”Esimerkiksi Espooseen Isoon Omenaan on tulossa uusi teatteri vuonna 2017, ja elokuvateatterin välittömässä läheisyydessä on suuri ravintolamaailma. Siellä kuluttajille voidaan tarjota mahdollisuus ruuan ja elokuvan yhdistämiseen. Tärkeintä on seurata, mitä kuluttajat haluavat ja mihin maailma menee.”

Ruuan tuominen nykyisiin teattereihin on Määtän mukaan mahdoton ajatus muun muassa tilojen ahtauden vuoksi.

Solnassa lähellä Tukholmaa Finnkinon kanssa samaan konserniin kuuluvassa SF Bion elokuvateatterissa voi jo nauttia viiniä ja pieniä suupaloja elokuvankatselun lomassa. Ruuat ja juomat hankitaan ravintolasta, joka sijaitsee teatterin läheisyydessä.

Ruokailu ja alkoholin nauttiminen ei ole sallittua kaikissa saleissa vaan erillisissä vip-saleissa. Näissä tiloissa on isommat istuimet ja pienet pöydät ruokaa ja juomia varten, teatterista kerrotaan. Lippu on 1,6 euroa tavallista kalliimpi. Samat elokuvat voi kuitenkin nähdä myös ilman ruokailumahdollisuutta.

Finnkinon tämänhetkinen näkemys on, ettei se aio itse tuottaa asiakkailleen ravintolapalveluita, vaan niistä vastaisivat yhteistyökumppanit.

”Me keskitymme elokuvien esittämiseen ja luomme siihen mahdollisimman hyvät puitteet. Ravintola- ja kahvilatoiminnan ammattilaiset järjestäkööt ruokapuolen”, Määttä sanoo.

UUTISET

Lisää digitaaliset aikakauslehdet tilaukseesi

Suositut digitaaliset aikakauslehdet Hesarin kautta. Tilaus sisältää seuraavat lehdet: Glorian ruoka ja viini, Kodin kuvalehti, Tiede, HS Teema, Meidän perhe ja Hyvä terveys.

Hesarin tilaajille alk. 5 eur/kk. Tutustu 2 viikkoa maksutta!

Tilaa tästä!

Oletko jo tilaaja?