Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uutiset
perjantaina 30. lokakuuta 2015

Perussuomalaisten Matti Putkonen poistui tv-lähetyksestä – ja sen jälkeen tapahtui muutakin

HS Ilta
 
Toimitus
Perussuomalaisten Matti Putkonen (vas.) oli tv:ssä Ylen haastateltavana lokakuussa ja Jussi Niinistö syyskuussa.
Perussuomalaisten Matti Putkonen (vas.) oli tv:ssä Ylen haastateltavana lokakuussa ja Jussi Niinistö syyskuussa.

Perussuomalaisten johtohahmo käyttäytyi hieman erikoisesti torstaina Ylen keskusteluohjelmassa.

Se ei ollut ensimmäinen kerta.

Syyskuussa puolustusministeri Jussi Niinistö nimittäin uhkasi poistua A-studiosta, koska ei halunnut kommentoida esitystään puolustusministeriön kansliapäälliköksi.

"En kommentoi enää tätä aihetta. Jos ei muita kysymyksiä, lähden pois." Ja sen jälkeen: "Sanoinhan, että lähden seuraavaksi pois. Lähdenkö pois?" Niinistö kysyi ja siirtyi studion tuolin etureunalle istumaan.

Toimittaja vaihtoi aihetta, joten Niinistö peruutti tuolillaan eikä lähtenyt pois.

Torstaina 29. lokakuuta perussuomalaisten viestintäpäällikkö Matti Putkonen sen sijaan lähti pois. Hän poistui kesken kaiken Ylen A-talkin lähetyksestä, jossa käsiteltiin Sebastian Tynkkysen erottamista perussuomalaisista.

Näin:

Putkonen ei uhannut etukäteen lähteä pois, hän vain lähti. Tavallaan hän siis saattoi loppuun Niinistön syyskuisen ukaasin A-studiossa.

Studioon jäivät muut keskustelijat, perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho, toimittaja Tuomas Muraja, tutkija Markku Jokisipilä sekä juontaja Jan Andersson.

Vajaan minuutin kuluttua Putkonen tulikin taas studioon. Hän ei siis ainoastaan lähtenyt pois, vaan myös palasi takaisin!

Videon lähetyksestä voi katsoa Ylen sivuilta täältä.

HS:lle Putkonen kertoi myöhemmin illalla, että syynä poistumiseen oli selkäkipu:

”Mulla on ollut selän kanssa hirveitä vaikeuksia. Se oli selkäkipu, joka pisti lähtemään”, Putkonen sanoi.

Hänen mukaansa poistumisessa ei missään tapauksessa ollut kyse protestista siihen, miten keskustelu A-talkissa eteni. Asiallisena hän ei silti keskustelua pitänyt.

”Yle tekee erittäin ikävää propagandaa, jos nyt miettii, mitä inserttejä tähänkin ohjelmaan oli valittu. Tarkoituksella ollut meistä koko ajan ikävää uutisointia. Toivottavasti se jossain vaiheessa muuttuu”, Putkonen sanoi.

Perussuomalaisten kansanedustaja Turunen: En uhkaillut Yleä

Kansanedustaja Kaj Turusen (ps) twiitti torstai-iltana Ylen A-Talkin jälkeen kiihdytti sosiaalisessa mediassa. Turunen lähetti viestin, jossa hän sanoi ”Ylen hyökkäyksen perussuomalaisia vastaan tulevan vielä Ylelle vastaan”.

Turusen ärtymys johtui siitä, että A-Talkissa puhuttiin pitkään perussuomalaisten sisäisistä asioista. Se oli selvästi liikaa myös studiossa olleille eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terholle ja puoluetoimiston työntekijä Matti Putkoselle. Putkonen poistui keskustelusta hetkiseksi, omien sanojensa mukaan selkäkipujen vuoksi.

Twitterissä moni ihmetteli, uhkailiko Turunen twiitissään Yleisradiota.

Aamulla Turunen täydensi viestiään, että hän tarkoitti Ylen joutuvan kokemaan hyökkäyksen ”katsojaluvuissaan.”

Kaj Turunen, mitä tarkoitatte, että Yle hyökkäsi perussuomalaisia vastaan?

”En oikeastaan tarkoita mitään, mutta ihmeellistä on nostaa perussuomalaiset tikun nokkaan. Muutama viikko on mennyt näin, että vähintään kolme kertaa viikossa on ohjelmaa puolueen ulkoisesta ja sisäisestä tilanteesta. Tämä saa huvittavia piirteitä.”

Aamun twiitissään Turunen lohkaisee vielä, että puolue voisi lopettaa omat jäsentiedotteensa, jos Yle jatkaa samaa vauhtia.

Oliko keskustelu A-Talkissa asiatonta?

”Keskustelu ei koskaan ole asiatonta, mutta sosiaalinen media on semmoinen tulkinnanvarainen. Siellä ruvetaan tekemään johtopäätöksiä, ja se jää elämään omaa elämäänsä.”

Uhkailitko Yleä?

”Miten minä voisin uhkailla Yleä? Mutta miten paljon oikeasti kansalaisia jaksaa kiinnostaa perussuomalaisten sisäiset asiat ja millä aikajänteellä?”

”Yle niin kuin muutkin tekee ohjelmaa niin kuin haluaa ohjelmaa. En missään tapauksessa uhkaile, mutta olen huolissani Ylen katsojaluvuista, jos monta viikkoa mennään näin.”

A-Talkin suorassa lähetyksessä kuohuttanut perussuomalaisten ex-jäsen hävisi oikeusriidan puoluetta vastaan

Perussuomalaiset on voittanut hovioikeudessa riidan entistä puolueen jäsentä Seppo Hauta-ahoa vastaan. Hauta-ahon mukaan perussuomalaisten Joensuun puoluekokouksessa vuonna 2013 olisi rikottu puolueen sääntöjä. Hovioikeus oli toista mieltä ja piti voimassa käräjäoikeuden vuosi sitten antaman hylkäävän päätöksen.

Hauta-aho on aikaisemmin hävinnyt myös perussuomalaisten ehdokasasettelua koskevan kanteensa. Kuitenkin Hauta-aho esitti samat väitteet Yleisradion A-Talk-ohjelmassa torstai-iltana.

Hauta-ahon haastatteleminen A-Talkissa kuumensi tunteita suorassa tv-lähetyksessä. Perussuomalaisten puoluetoimiston työtekijä Matti Putkonen tuohtui siitä, että Yle on toistuvasti tuonut Hauta-ahon julkisuuteen esittämään väitteitään.

Koko ohjelmasta nousi häly, kun Putkonen poistui välillä studiosta. Myöhemmin kansanedustaja Kaj Turunen (ps) twiitissään kirjoitti, että Yle hyökkää perussuomalaisia vastaan.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini kirjoitti blogissaan perjantaina, että Hauta-aho on hävinnyt kaikki jutut puoluetta vastaan. Hauta-aho joutuu korvaamaan perussuomalaisille oikeudenkäyntikuluja lähes 60 000 euroa.

UUTISET

Lisää digitaaliset aikakauslehdet tilaukseesi

Suositut digitaaliset aikakauslehdet Hesarin kautta. Tilaus sisältää seuraavat lehdet: Glorian ruoka ja viini, Kodin kuvalehti, Tiede, HS Teema, Meidän perhe ja Hyvä terveys.

Hesarin tilaajille alk. 5 eur/kk. Tutustu 2 viikkoa maksutta!

Tilaa tästä!

Oletko jo tilaaja?