Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uutiset
keskiviikkona 30. joulukuuta 2015

Luottamus Juha Sipilään hiipunut, kertoo Maaseudun Tulevaisuuden kysely

Pääministerin kyselyssä saama luottamusarvosana putosi kevään 3,4:stä 2,5:een.

HS Ilta
 
Outi Pyhäranta / HS
Juha Sipilä (kesk)
Juha Sipilä (kesk) Kuva: Outi Pyhäranta / HS

Suomalaisten luottamus pääministeri Juha Sipilään (kesk) on hiipunut voimakkaasti, kertoo Maaseudun Tulevaisuus -lehden luottamuspuntari. Sipilän saama tuore luottamusarvo oli vain 2,5, kun se keväällä oli ennen vaaleja 3,4.

Maaseudun Tulevaisuuden luottamuspuntari heijastaa 15–74-vuotiaiden näkemyksiä. Haastatelluille esitetään erilaisia väittämiä ja kysytään, sopivatko ne kyseiseen poliitikkoon. Kyselyn tehnyt TNS-Gallup haastatteli marras–joulukuun vaihteessa 1 071 henkeä.

Luottamusmpuntari mittasi myös ulkoministeri Timo Soinin (ps), valtiovarainministeri Alexander Stubbin (kok) ja Sdp:n puheenjohtajan Antti Rinteen luottamusta kansan parissa.

Kaikkien neljän puoluejohtajan saama luottamusluku jäi selvästi alle kolmen, mikä tarkoittaa huonoa luottamusta, koska kolme on hyvän ja huonon luottamuksen raja, lehti kirjoittaa.

MTV kertoi myös muiden kuin Sipilän kannatusluvut. Sdp:n Antti Rinne jäi Sipilästä vain 0,1 pistettä saaden luvun 2,4. Timo Soini sai luvun 2,3 ja Alexander Stubb luvun 2,1.

Neljästä puoluejohtajasta, joiden luottamusta mitattiin, luotettiin yli 60-vuotiaiden ryhmässä kaikkein eniten Sipilään. Sen sijaan nuoret luottivat eniten Rinteeseen, Maaseudun Tulevaisuus kertoo. Lehden mukaan koulutus lisää luottamusta Sipilään ja Stubbiin. Muita luottamuspuntarissa saatuja havaintoja olivat esimerkiksi, että tulotason noustessa luottamus Sipilään ja Stubbiin kohoaa mutta Rinteeseen laskee. Sen sijaan vastaajien Soinia kohtaan tuntema luottamus ei johtunut tulotasosta.

Sipilä oli luotetuin maasedulla ja pääkaupunkiseudulla. Sen sijaan muissa kaupungeissa Rinne haastoi Sipilän, Maaseudun Tulevaisuus kirjoittaa. Soiniin luotettiin maaseudulla enemmän kuin kaupungeissa.

UUTISET

Lisää digitaaliset aikakauslehdet tilaukseesi

Suositut digitaaliset aikakauslehdet Hesarin kautta. Tilaus sisältää seuraavat lehdet: Glorian ruoka ja viini, Kodin kuvalehti, Tiede, HS Teema, Meidän perhe ja Hyvä terveys.

Hesarin tilaajille alk. 5 eur/kk. Tutustu 2 viikkoa maksutta!

Tilaa tästä!

Oletko jo tilaaja?