HS Ilta    |   Kaupunki

Miesjoukon epäillään nuolleen väkisin alaikäisen tytön kasvoja uudenvuodenyönä Helsingissä

Poliisi tutkii tapausta, jossa usean miehen joukon epäillään ahdistelleen alaikäistä tyttöä seksuaalisesti uudenvuodenyönä Helsingin keskustassa.

Poliisi tutkii tapausta, jossa usean miehen porukan epäillään ahdistelleen alaikäistä tyttöä seksuaalisesti uudenvuodenyönä Helsingin keskustassa. Tyttö oli kulkenut tapahtumahetkellä äitinsä kanssa Senaatintorin läheisyydessä Unioninkadulla.

Tapauksesta ensimmäisenä uutisoineen Ilta-Sanomien mukaan miehet olivat erottaneet äidin ja tyttären toisistaan ja alkaneet tämän jälkeen nuolla väkisin viimeksi mainitun kasvoja ja kaulaa. Ilta-Sanomat kertoo, että miehet myös pahoinpitelivät äitiä, kun tämä yritti keskeyttää tyttärensä ahdistelun.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Teija Koskenmäki-Karaharju kertoo HS:lle, että tapausta tutkitaan tällä haavaa seksuaalisena ahdisteluna ja pahoinpitelynä.

”Rikosnimikkeet voivat vielä muuttua, kun saamme lisäselvitystä esimerkiksi valvontakameran kuvista ja asianomistajan kuulusteluista”, Koskenmäki-Karaharju sanoo.

Koskenmäki-Karaharju ei voi kommentoida Ilta-Sanomien tietoja nuolemisesta ja tapaukseen liittyvistä muista yksityiskohdista.

”Me emme anna teonkuvauksia seksuaalirikoksissa.”

Poliisi ei ole toistaiseksi ottanut ketään kiinni Unioninkadun tapaukseen liittyen. Ahdisteluun epäillään osallistuneen useita ulkomaalaistaustaisia miehiä.

Helsingin poliisi kertoi viime viikolla tutkivansa seitsemää seksuaalirikosta, joiden epäillään tapahtuneen uudenvuodenyönä julkisella paikalla Helsingin keskustassa. Maanantaina Koskenmäki-Karaharju kommentoi, että ilmoituksia on tullut tämän jälkeen vielä muutamia lisää.

Poliisilla on epäiltyjä joihinkin tapauksiin liittyen.

”Osissa jutuissa on sanottu, että tekijöitä olisi ollut useampia. Suoritamme tällä hetkellä kuumeisesti kuulusteluja ja yritämme saada tarkempaa näkemystä, mitä siellä on oikeasti tapahtunut”, Koskenmäki-Karaharju kertoo.

Poliisi selvittää myös, linkittyvätkö epäillyt ahdistelut jollain tavalla toisiinsa. Ahdistelujen kerrotaan tapahtuneen Helsingin keskustassa, pääasiassa Senaatintorilla ja sen ympäristössä. Senaatintorilla järjestettiin uudenvuodenaattona Helsingin kaupungin uudenvuodenjuhla.

Pääosassa jutuista tutkintanimikkeenä on seksuaalinen ahdistelu tai pakottaminen seksuaaliseen tekoon. Yhdellä tapauksella on vakavampi tutkintanimike: raiskauksen yritys.

Uudenvuodenyön tapahtumat ovat herättäneet runsaasti kuohuntaa niin Suomessa kuin Saksassakin. Kölnissä uudenvuodenyön vietto riistäytyi paikallisen poliisin mukaan käsistä, kun maahanmuuttajamiesten ryhmät ahdistelivat kymmeniä naisia. Helsingin poliisi puolestaan tiedotti tammikuun alussa estäneensä Kölnin kaltaisen tilanteen syntymisen Helsingissä.

Keskustelua on herättänyt viime aikoina myös Helsingin poliisin ja keskusrikospoliisin ristiriitainen viestintä Suomen ja Saksan tapauksiin liittyen.

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Pääministeri vajosi opportunismiin kommentoidessaan Turun iskua

  2. 2

   Suurella tohinalla pystytetyt designpysäkit seisovat hylättyinä Kampissa – ohi ei mene ratikoita, eivätkä bussien ovet mahdu avautumaan

  3. 3

   22-vuotias Francesca Woodman oli ottanut itsestään tuhansia alastonkuvia – ne eivät kiinnostaneet ketään, kunnes kuolema teki taiteilijan tunnetuksi

  4. 4

   Tämä kaikki Turun puukkoiskusta epäillyistä tiedetään – grafiikka näyttää, miten perjantain tapahtumat etenivät

  5. 5

   Halla-aho kirjoitti Facebookiin, toimittajaa kohtasi viharyöppy – poliisi tutkii tapausta ja vetoaa: ”Jäitä hattuun, suomalaiset”

  6. 6

   Natsit arvostivat luomua, eläintensuojelua ja kasvissyöntiä – nyt natsien ympäristöintoilusta saavat maksaa nykyvihreät

  7. 7

   Saksalaislehti: Kolmella Turun puukotusten marokkolaisepäillyistä rikostausta Saksassa – pääepäilty käytti useita identiteettejä

  8. 8

   Tapamme ostaa vaatteita muuttuu, ja se ravistelee kauppaa – Seppälä haettiin konkurssiin, Lindexin tulos puolittui

  9. 9

   Hyvin menestyvien tyttöjen haukkuminen on yleisesti hyväksytty kiusaamisen muoto – Miksi tyttöhikareita pilkataan?

  10. 10

   Joskus kannattaa olla vähän rajoittunut – Omien rajojensa kunnioittaminen on edellytys sille, että on ”hyvä sängyssä”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Halla-aho kirjoitti Facebookiin, toimittajaa kohtasi viharyöppy – poliisi tutkii tapausta ja vetoaa: ”Jäitä hattuun, suomalaiset”

  2. 2

   Turun puukotusten pääepäilty Abderrahman Mechkah oli valittanut turvapaikkapäätöksestään – Poliisi pysäytti hänet Saksassa vuonna 2015, poistui sieltä alkuvuodesta 2016 hakematta turvapaikkaa

  3. 3

   Helsingissä on tehty silpomisepäilyjen takia kiireellisiä sijoituksia – Lapsena silvottu kertoo: ”Menetin niin paljon verta, että melkein kuolin”

  4. 4

   Pääministeri vajosi opportunismiin kommentoidessaan Turun iskua

  5. 5

   Arlandan miljoonaryöstö vanheni – Nyt Suomessa palkkamurhasta tuomittu ruotsalaisrikollinen sanoo suunnitelleensa kaiken

  6. 6

   Yhdellä Turun pidätetyistä on rikostaustaa Suomessa – 18-vuotias mies on tuomittu pakottamisesta seksuaaliseen tekoon

  7. 7

   Tanskan poliisi löysi naisen ruumiin merestä Kööpenhaminan edustalta – Poliisi: Liian varhaista sanoa, onko kyseessä sukellusveneestä kadonnut ruotsalaistoimittaja

  8. 8

   Turkulainen rakennusliike järjestää työnseisauksen Turun terrori-iskun vuoksi ja kritisoi hallitusta: ”Hallitus ei ole onnistunut, jos Suomessa joutuu pelkäämään”

  9. 9

   Mysli on monesta vaihtoehdosta paras aamiainen – Tarkista nämä asiat, kun valitset mysliä, asiantuntija muistuttaa

  10. 10

   Tapamme ostaa vaatteita muuttuu, ja se ravistelee kauppaa – Seppälä haettiin konkurssiin, Lindexin tulos puolittui

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Turun puukotuksia tutkitaan myös terrorismina – epäillyn henkilöllisyyttä varmistetaan sormenjälki- ja dna-tutkimuksilla

  2. 2

   Hussein al-Taeen ystävä meni estämään Turun puukkohyökkääjää ja sai itse puukosta monta kertaa – ”Ei voinut katsoa sivusta”

  3. 3

   Tukholmalaisturisti yritti pelastaa naisen hengen Turussa ja joutui itse sairaalaan – turkulainen Elina Rauhala näki tapauksen

  4. 4

   Tämä Turun puukotuksista tiedetään nyt: Terroriteosta epäillään kuuden marokkolaisen ryhmää – Supo: pääepäillyn profiili viittaa radikaali-islamistiseen terrorismiin

  5. 5

   Tutkija jakoi parisuhteet viiteen eri tyyppiin eroamisen todennäköisyyden mukaan – ”Lapset ovat hyvä syy laittaa hyvä suhde kuntoon”

  6. 6

   Kasper Hannula viritti ovelan ansan pyörävarkaalle – poliisi oli mukana juonessa, ja väijytyksessä vastassa oli ”tavallisen oloinen suomalainen mies”

  7. 7

   Pentti Linkola: Rajat pitäisi sulkea ja kehitysapu lakkauttaa

  8. 8

   Osaa 1970- ja 1980-lukujen rivitaloista ei kannata korjata, koska ne ovat täynnä ongelmia – ”Olemme melkoisen pommin edessä”

  9. 9

   Yhteenveto Espanjan terrori-iskuista: Ainakin 14 kuoli Barcelonaan tehdyssä iskussa – uhrien joukossa ei suomalaisia, kertovat Espanjan viranomaiset

  10. 10

   ”Näin säästin kymppitonnin vuodessa” – Bloggari Julia Thurén puhuu avoimesti rahasta ja kannustaa muita tekemään samoin

  11. Näytä lisää