tiistai 2.9.2014 | Sinikka, Justus  Onnittele e-kortilla

Ujoudesta sanottua

16.8.2010 3:00

"Elin vuosia käsityksessä, että eräs mies työpaikallani inhoaa minua. Työpaikan illanvietossa kävi ilmi, että mies vinoilee kaikille peittääkseen oman ujoutensa."

Nainen, 49, Helsinki

 

"Ujous tuntuu vankilalta, mutta myös pakopaikalta, jossa ei tarvitse kohdata maailmaa. Piilotan itseni muilta. Sisällä on kuitenkin halu tulla nähdyksi ja kuulluksi."

Nainen, 53, Somero

 

"Uudet, mielenkiintoiset tapahtumat jäivät nuorena kokematta, koska en uskaltanut lähteä muiden mukaan. Olisin halunnut mukaan, muttei löytynyt rohkeutta. Sisäinen ristiriita toi pahaa oloa, jonka muut tulkitsivat kiukutteluksi."

Nainen, 62, Rauma

 

"Ujous lamaannuttaa, estää vapaata ilmaisua. Se on kuin paksu lasinen muuri ympärillä. Muurin läpi näkee mahdollisuuksia, joita ei pysty käyttämään. Olisiko ujous hylätyksi tulemisen pelkoa?"

Nainen, 29, Sipoo

 

"Olen viime vuosina ollut läheisessä vuorovaikutuksessa hyvin ulospäinsuuntautuneen ihmisen kanssa. Hän haastoi minut ottamaan tilaa itselleni, puhumaan omista toiveistani ja tarpeistani. Onnistuneessa vuorovaikutuksessa autamme toisiamme kehittymään."

Nainen, 62, Rauma

Helsingin Sanomat | hs.terveys@sanoma.fi

RSS
Osoite Töölönlahdenkatu 2
PL 18, 00089 SANOMA
Puhelin +358 9 1221
© Helsingin Sanomat, a Sanoma company - aineiston luvaton käyttö toisen palvelun osana kielletty

Etkö löytänyt etsimääsi?

Kokeile hakua.

--%>