torstai 21.8.2014 | Soini, Veini  Onnittele e-kortilla

Yksi kärsii, toinen tuntee hengittävänsä

22.6.2009 3:00

 Kysyimme kuudelta sinkulta, miten sinkkuus vaikuttaa kesänviettoon.

Nainen, 29, sinkkuna vuoden

"Olen opettaja, joten kesälomani on niin pitkä, että minulla ei ole minuuttiaikataulua ja paineita – paitsi löytää rinnalle kumppani. Käyn siis tänäkin kesänä runsaasti treffeillä. Kesällä onkin kiva deittailla, koska on niin paljon kivaa tekemistä.

Teen kesällä kolme matkaa, ja jos rahat riittäisivät, matkustaisin vielä enemmän. Rahaa on vähemmän kuin parisuhteessa. Eikä nyt ole ketään vakiomatkakumppaniakaan. Yksi pulma ovat myös kissani: kuka niitä hoitaa, kun mami reissaa?

Kesänviettoani helpottaa se, että minulla on laaja sinkkukaveripiiri. Välillä kuitenkin mietin, rasittuvatko kaverit, kun ramppaan jatkuvasti heidän luonaan ja tuppaudun heidän mukaansa joka paikkaan."

Mies, 50, sinkkuna 10 vuotta

"Juuri nyt elämä maistuu paremmalta kuin aikoihin. Sain vappuna sinkkujen tapaamisessa 50 uutta ystävää, pääosin sinkkunaisia. Soittelen ja meilailen heidän kanssaan. Suunnittelemme, missä ja milloin kesällä tapaisimme.

Jäin yksinhuoltajaisäksi 80-luvun puolessavälissä. Teimme asuntoautomatkoja, ajoimme nurmikkoa ja hakkasimme halkoja. Sellaista tavallista. Nyt poikani on aikuinen ja minä eläkkeellä. Välillä hoidan pojan koiraa. Viikonloppuisin saatan lähteä tanssimaan, laulamaan karaokea tai sinkkutapaamisiin. Olen ollut yksin niin kauan, että minulla on jo omat tapani. Nautin tästä. Onneksi yli 35-vuotiaat naiset yleensä jo ymmärtävät meitä sinkkumiehiä."

Nainen, 52, sinkkuna 4 vuotta

"Olen työtön, joten koko kesä on yhtä lomaa. Suuntaan kahdelle viikon mittaiselle buddhalaiselle retriitille. Siellä vietetään osa ajasta hiljaa, puhumatta, mutta retriiteillä tutustuu myös uusiin, eri-ikäisiin ihmisiin. Siellä tapaa tietysti myös vanhoja tuttuja. Käyn myös mökillä siivoamassa tyttäreni kanssa kaappeja, ja kalastan isäni kanssa. Kotona ollessani teen kävelylenkkejä, uin, luen ja haen torilta mansikoita. Sinkkuus on antanut minulle vapauden elää elämääni juuri siten kuin haluan. Avioliittoni viimeiset vuodet olivat raskaita. Nyt tuntuu kuin vetäisin raikasta ilmaa keuhkoihin joka aamu."

Mies, 62, sinkkuna 24 vuotta

"En voi suunnitella kesääni. Olen huutokauppameklari, ja töitä saattaa tulla eteen viikon varoitusajalla. Kesäviikonloppuisin käyn kirpputoreilla myymässä. Tapaan siellä ihmisiä ja pääsen juttelemaan. Ehkä kierrän katsomassa huutokauppojakin, sillä minusta ne ovat viihdetapahtumia.

Olen myös yhdistysihminen, mutta kesäisin yhdistyksissä on hiljaista. Madonnan konserttiin ostin kaksi lippua, vaikka en vielä tiedä, kuka lähtee mukaani. Joskus kaipaan kaveria mukaan menoihin.

Pienituloisena en voi liikkua ja mennä kuten haluaisin. Autonikin on vanha, ei sillä houkutella naisia. Nyt minua vaivaa se, että vuokrasopimukseni päättyy kesän lopulla. Muutto maksaa, ja yksin asuva mies on Helsingissä asunnonhakijana toisen luokan kansalainen."

Nainen, 45, ikisinkku

"Matkustan viikoksi irlantilaiselle maatilalle, missä ratsastan, nautin hyvästä ruuasta ja tapaan erilaisia ihmisiä. Suurimman osan kesästä vietän Helsingissä. Minulle ei oikein sovi itikanininän säestämä työleirimeininki, jota mökeillä tavataan harrastaa. Taisin olla tuttavieni mökillä viimeksi kymmenisen vuotta sitten.

Käymme ystävien kanssa ratsastamassa, elokuvissa, erilaisissa tapahtumissa ja notkumme terassilla siiderillä. Kun jaksaa seurata aktiivisesti tapahtumakalentereita, tekemistä riittää. Joskus lähden yksinkin liikenteeseen, koska en ole ujo.

En kärsi sinkkuudestani lainkaan, ja ystävänikin ovat naimattomia."

Mies, 33, sinkkuna 2 vuotta

"Tänä kesänä aion ottaa lungisti ja pyrin rauhoittumaan. Erosin pitkästä suhteesta pari vuotta sitten, ja elämänhallinta on sen jälkeen sakannut. Olen paennut aiempina sinkkukesinä vaikeita asioita milloin mihinkin.

Minulla on poika, jota tapaan säännöllisesti. Kesällä teemme yhdessä poikien juttuja ja tapaamme sukulaisia. Yksin ollessani kiertelen moottoriurheilutapahtumia ja mökkeilen. Yritän osallistua sinkkutapahtumiin, jos sopivia osuu kohdalle.

Lapsen tapaamisten takia menoja pitää suunnitella ja sumplia kalenteri kädessä. Muuten voin valita vapaasti ne kissanristiäiset, joihin osallistun."

Helsingin Sanomat | hs.terveys@sanoma.fi

RSS
Osoite Töölönlahdenkatu 2
PL 18, 00089 SANOMA
Puhelin +358 9 1221
© Helsingin Sanomat, a Sanoma company - aineiston luvaton käyttö toisen palvelun osana kielletty

Etkö löytänyt etsimääsi?

Kokeile hakua.

--%>