tiistai 29.7.2014 | Olavi, Olli  Onnittele e-kortilla

Kakkutikkarit

29.3.2012 3:00

(25–30 kpl)

n. 500 g:n kakku

200 g tuorejuustoa

n. 400 g suklaata (tai candy melts -nappeja)

(karamelliväriä)

tikkaritikkuja

nonparelleja, pähkinänmuruja tai muita koristeita

styroxlevy

 

 Paista kakku ohjeiden mukaan tai osta kaupasta valmis kakku.

 Murenna jäähtynyt kakku kulhoon ja lisää tuorejuusto. Sekoita tasaiseksi massaksi.

 Pyöritä massasta palloja, jotka ovat halkaisijaltaan noin 3 senttiä. Jäähdytä palloja jääkaapissa noin vartti.

 Sulata noin 50 grammaa kuorrutesuklaata (tai candy melts -nappeja) vesihauteessa tai noin 300 watin teholla mikrossa. (Värillisen kuorrutuksen saat myös sekoittamalla keskenään valkosuklaata ja nestemäistä karamelliväriä.)

 Ota pallot jääkaapista. Kasta tikkaritikun pää noin sentin pituudelta kuorrutteessa. Työnnä kastettu tikku pallon keskelle noin puoleenväliin asti.

 Laita pallot tikkuineen vähintään vartiksi kylmenemään pakastimeen, jotta tikku ja pallo kiinnittyvät toisiinsa ja kakkupallosta tulee kiinteä.

 Sulata loppu suklaa. Käytä kapeaa ja korkeaa astiaa.

 Kasta tikussa olevat pallot kuorrutteessa pystysuoralla liikkeellä. Nosta tikkaripallo kuorrutteesta ja pyöräytä sitä kevyesti pari kertaa ympäri, jotta saat ylimääräisen kuorrutteen pois ja tikkarin pinta tasoittuu.

 Lisää koristeet tikkarin päälle heti ennen kuin kuorrutus jähmettyy.

 Työnnä tikkarit styroxlevyn päälle jämäkästi pystyyn ja anna kovettua jääkaapissa.

Vihje: Muottien avulla voit muotoilla erimallisia kakkutikkareita. Jäähdytä massaa muotoilun jälkeen hieman tavallista pidempään, jotta muoto säilyy varmasti.

Helsingin Sanomat | hs.ruoka@sanoma.fi

RSS
Osoite Töölönlahdenkatu 2
PL 18, 00089 SANOMA
Puhelin +358 9 1221
© Helsingin Sanomat, a Sanoma company - aineiston luvaton käyttö toisen palvelun osana kielletty

Etkö löytänyt etsimääsi?

Kokeile hakua.

--%>