Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jukka Peltomäestä tutkintapyynnön tehnyt arkkitehti irtisanottiin Vantaalla

Kaupunki
 

Vantaan entisestä kaupunginjohtajasta Jukka Peltomäestä (sd) tutkintapyynnön tehnyt arkkitehti Ritva Valo sai Vantaalta lähtöpassit viime viikolla.

Hän yllättyi, kun HS soitti ja halusi varmistaa tiedon. "Se on salassa pidettävä tieto, mutta pitää paikkansa", Valo kertoo.

"Minut on irtisanottu ja pidätetty virasta. Minua ei ole kuultu laillisesti eikä päätökselle ole laillisia perusteita", hän jatkaa.

Valo siirrettiin toukokuussa 2012 maankäytön ja kaupunkisuunnittelun apulaiskaupunginjohtajan Juha-Veikko Nikulaisen (kok) alaiseksi. Nikulainen allekirjoitti irtisanomispaperin.

"Erottamista perusteltiin henkilöön liittyvillä syillä", Valo kertoo.

Nikulaisen mukaan Valon irtisanominen ei liity Peltomäen rikosepäilyihin. "Muuten eron perustelut eivät ole julkisia."

Viime vuosina Valo on tehnyt useita oikaisuvaatimuksia, tutkintapyyntöjä ja kanteluita hallinto-oikeuteen Vantaan kaupungin asioista. Virkakoneisto on käsitellyt niitä tiuhaan.

Valo kertoo tehneensä irtisanomisestaan oikaisuvaatimuksen, jota kaupunkisuunnittelulautakunnan on määrä käsitelä 25. helmikuuta.

Valo teki keväällä 2011 useista Vantaan virkamiehistä tutkintapyynnön Itä-Uudenmaan poliisille, yksi virkamiehistä oli silloinen maankäyttöjohtaja Peltomäki.

HS kertoi saman vuoden juhannuksena, että Peltomäki asuu vuokralla arkkitehtitoimisto Forma-Futuran omistajan Leila Tuomisen asunnossa Myyrmäessä.

Sen jälkeen tutkinta mahdollisesta virka-aseman väärinkäytöstä siirtyi keskusrikospoliisille.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat