Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Keskimäärin vain 3 200 matkustajaa yössä – yömetrokokeilu loppuu

Kaupunki
 
Sami Kilpiö / HS
Metron yöliikenteessä on ollut kokeilun aikana keskimäärin 3200 matkustajaa yössä, mikä tarkoittaa noin 1,40 euron kustannusta matkaa kohden.
Metron yöliikenteessä on ollut kokeilun aikana keskimäärin 3200 matkustajaa yössä, mikä tarkoittaa noin 1,40 euron kustannusta matkaa kohden. Kuva: Sami Kilpiö / HS

Helsingin yömetrokokeilu loppuu vuodenvaihteessa. Yöliikenne tulee Helsingin seudun liikenteen (HSL) mukaan yksinkertaisesti liian kalliiksi.

Kokeilu alkoi marraskuussa 2013. Metrojunat ovat kulkeneet viikonloppuisin kaksi tuntia normaalia pitempään, eli kello 1.30:een saakka.

Kahdella tunnilla pidennetty metroliikenne maksaa HSL:n mukaan noin 4400 euroa vuorokaudessa, kun mukaan lasketaan yöbussiliikenteestä saadut säästöt.

Metron yöliikenteessä on ollut kokeilun aikana keskimäärin 3200 matkustajaa yössä, mikä tarkoittaa noin 1,40 euron kustannusta matkaa kohden. Koko metroliikenteessä kustannus on noin 40 senttiä, eli yöliikenteen kustannukset ovat moninkertaiset päiväliikenteeseen verrattuna.

Myöhäistunnit ovat myös HSL:n mukaan houkutelleet liputtomia matkustajia päiväliikennettä enemmän. Liputtomien osuus on ollut yömetrossa yli viisi prosenttia, kun osuus on normaalisti alle kolme prosenttia.

Itä-Helsingin yöbussien käyttö on kokeilun aikana vähentynyt keskimäärin noin 1500:lla matkustajalla yössä. Näin siitäkin huolimatta, että jopa 40 prosenttia yömetromatkoista on HSL:n mukaan ollut kantakaupungin sisäisiä eli Ruoholahden ja Kalasataman välisellä osuudella tehtyjä matkoja.

Itä-Helsingin viikonlopun yölinjoille lisätään vuodenvaihteessa ne bussilähdöt, jotka poistuivat kokeilun alkaessa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat