Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HS kokosi vinkkejä välipäivien viettoon: Valofestivaali, lumikenkäilyä ja elävää musiikkia

Pääkaupunkiseudulla on runsaasti tapahtumia lomailijoille

Kaupunki
 
Laura Oja HS
Välipäivinä Helsingissä voi kokeilla vaikka talviuintia. Ullanlinnalainen Päivikki Soukka pulahti lauantaina Katajanokalla avantoon, jossa hän käy useita kertoja viikossa.
Välipäivinä Helsingissä voi kokeilla vaikka talviuintia. Ullanlinnalainen Päivikki Soukka pulahti lauantaina Katajanokalla avantoon, jossa hän käy useita kertoja viikossa. Kuva: Laura Oja HS

Harvinaisen pitkä keskelle viikkoa osuvien pyhien jakso saa ihmiset liikkeelle. Kaikki eivät karkaa hiihtämään tai reippailemaan luonnon helmaan. Alennusmyyntimatkailusta on tullut yleinen välipäivien ajanviete, kertoo Helsingin markkinointi -yhtiön toimitusjohtaja Tuulikki Becker.

"Ostosmatkasesonki alkoi jo ennen joulua. Yleensä se alkaa uudenvuoden jälkeen", Becker sanoo.

Helsingin kauppoihin alennusmyynnit houkuttelevat väkeä myös eri puolilta Uuttamaata. Nämä vierailut piristävät kauppojen lisäksi ravintoloiden myyntiä.

Helsingin matkailuneuvontaan Pohjoisesplanadilla pelmahtaa monesti perheitä.

"He saattavat sanoa, että tultiin Helsingissä käymään, ja kysyä, mitä täällä voi tehdä", kertoo matkailutiedottaja Taru Aaltonen Helsingin matkailuneuvonnasta, kansainvälisemmin Visit Helsingistä.

Kyselijöiltä ei tiedustella, mistä he ovat tulossa. Näin ollen tilastoitua tietoa ei ole siitä, ovatko he lähimatkailijoita vaikkapa Espoosta vai kenties turisteja Lapista. Mutta samat neuvot he saavat, olivat mistä hyvänsä.

"Korkeasaari on kauniina talvipäivänä hiukan erilainen kokemus. Rautatientorin Jääpuistossa on kansainvälinen tunnelma", sanoo Tuulikki Becker.

Mika Ranta HS
Elli Jaakola (vas.), 16, ja Elina Jalo, 16, kävivät lauantaina ostoksilla esimerkiksi Aleksanterinkadun Zarassa.
Elli Jaakola (vas.), 16, ja Elina Jalo, 16, kävivät lauantaina ostoksilla esimerkiksi Aleksanterinkadun Zarassa.

Helsinki ja lähikaupungit tarjoavat lomalaisille monipuolisesti talvisia palveluja. Esimerkiksi viittäkymmentä luonnonjääpuistoa on alettu jäädyttää ja latuja muovailla.

Apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri (vihr) muistutti lauantaina sosiaalisessa mediassa Helsingin luistelu- ja hiihtomahdollisuuksista kolmella kielellä. Lisäksi hän linkkasi verkkopalveluun, josta löytyvät niiden lisäksi kaupungin 14 talviuintipaikkaa.

Luonnonjäälle ei vielä pidä mennä luistelemaan eikä pilkkimään.

Facebookissa monet ovat julkaisseet talvikuviaan.

Helsingin Paloheinän lisäksi esimerkiksi Vantaan Hakunilassa ja Espoossa Nuuksion erämaassa sivakoidaan näköjään täyttä häkää.

Ensi viikko tuo mukanaan uudenvuoden ja arkiliikunnan sekä tukun juhlia ja kulttuuritapahtumia.

"Monet tapahtumat ja harrastuspaikat ovat ilmaisia. Helsinki tarjoaa paljon myös juhlistuksia, joista selviää vähällä rahalla", Tuulikki Becker toteaa.

Hän itse aikoo olla aattoiltana Senaatintorilla. Viime vuonna perinteistä ilotulitusta ja ohjelmaa seurasi 25 000 ihmistä.

"Se on iso happening. Sen jälkeen alkaa vielä valon juhla, Lux-festivaali, joka jatkuu tammikuulle asti. Parasta olisi tietysti, jos valoa olisi aina."

Espoossa kaupungin liikunta- ja nuorisopalvelut järjestää joululoman välipäivinä perheille ohjelmaa.

Espoo kannustaa kolmepäiväisellä Hop on Hop off -tapahtumalla eri sukupolvia liikkumaan ja pelailemaan pelejä yhdessä.

Huomenna maanantaina Leppävaaran nuorisotilassa ja urheiluhallissa voivat alakouluikäiset lapset ja eläkeläiset muun muassa askarrella, pelata pingistä, biljardia, sisäcurlingia, lautapelejä sekä ilmakiekkoa. Maanantaista uudenvuodenaattoon on eri päivinä muun muassa voimistelua, sählyä, sulkapalloa, jalkapalloa, koripalloa sekä luistelua tekojäällä.

Järjestäjät suosittelevat ottamaan omat sisä- sekä ulkovarusteet ja eväät mukaan.

Vantaalla pääsee pitkästä aikaa uimaan Martinlaakson uimahalliin, jonka korjaustyöt ovat valmistuneet. Halli avautuu yleisölle huomenna maanantaina kello kuusi aamulla.

Lasten perinteinen uudenvuodenjuhla järjestetään torstaina 1. tammikuuta Taidetalo Pessissä Tikkurilassa kello 14 alkaen.

 

Helsingin kaupungin matkailuneuvonta poimi HS:n pyynnöstä erilaisille matkailijaryhmille sopivia lomavinkkejä. Suositukset kokosivat matkailutiedottajat Taru Aaltonen ja Johanna Laxén sekä matkailuneuvoja Minna Kulmala.

Lapsiperheille

Lux Helsinki. Valofestivaali tarjoaa elämyksiä jokaiselle aistille sunnuntaista torstaihin 4.–8. 1. keskellä pimeintä talvea. Lisätietoa: luxhelsinki.fi

Arkkitehtuurimuseo. Museo kutsui helsinkiläiset esikoululaiset pohtimaan, millainen heidän unelmiensa kotikaupunki voisi olla vuonna 2050. Koululaiset leipoivat unelmistaan piparitaloja, jotka yhdistettiin Arkkitehtuurimuseossa valaistuksi piparikaupungiksi. Lisätietoa: www.mfa.fi/tapahtumat

Talvisirkus Uni. Tänä vuonna Kaapelitehtaan Pannuhallissa uppoudutaan unien maailmaan. Esityksiä 6. 1. saakka. Esitysaikataulut: talvisirkus.fi

Tarinoiden puisto. Lastenkirjatapahtuma ja kuvitusnäyttely 1. 2. asti Virka-galleriassa (Pohjoisesplanadi 11–13). Aikataulu: virka.fi

Kuntoliikkujille ja retkeilijöille

Lumikenkäretkiä. Natura Viva järjestää retkiä Vuosaaressa ja Nuuksiossa. Lyhyet päiväretket Vuosaaressa kerran viikossa tammi–maaliskuussa. Pidemmät retket Nuuksiossa. Varusteet kuuluvat hintaan. Opastettua lumikenkäilyä myös ryhmille (hinta 25–75 e/hlö) sekä lumikenkien vuokrausta. Lisätietoja: kauppa.naturaviva.fi/fi/lumikenkaretket

Pulkkailua ja lumikenkäilyä. Suomen Latu vuokraa talviurheiluvarusteita Paloheinässä. Lisätietoa ja välinevuokraamon hinnasto: suomenlatu.fi/hiihtopalvelut/paloheina_helsinki

Nuuksion poropuisto. Pieni pala Lappia pääkaupunkiseudulla. Lisätietoa: nuuksiowhitereindeer.fi

Hiihtoa, luistelua ja muuta kuntoilua. Liikuntaviraston hiihto-, luistelu-, uinti- ja kuntosalipaikoissa sekä ohjatuissa jumpissa liikutaan myös vuodenvaihteen aikaan. Kivikon hiihtohalli ja seitsemän tekojäärataa varmistavat talvilajeille hyvät harrastusmahdollisuudet. Lisätietoa liikuntaviraston verkkosivuilta: hel.fi/liikunta

Kulttuuri-ihmisille

Tapahtumahaku: visithelsinki.fi/juuri-nyt/tapahtumia

Poimintoja tarjonnasta:

Sibeliuksen 150-vuotisjuhlavuosi Ateneumissa.

Sibelius meets Tchaikovsky -konsertit 1.–9. 1. Kansallissalissa.

Houdini-musikaali Aleksanterin teatterissa.

Gardenian yleisöopastus 30. 12. klo 13.

Kirkkomusiikkia: esimerkiksi 28. 12. urkumusiikin toivekonsertti Tuomiokirkossa ja 4. 1. György Ligetin Etydit Johanneksenkirkossa.

Bilekansalle

Elävää musiikkia. Molly Malone'sissa live-musiikkia joka ilta: mollymalones.fi

Jazzia. Storyvillessä jazz-musiikkia, uudenvuodenaattona The Great Gatsby Champagne Celebration: storyville.fi/ohjelma

Keikkoja. Tavastialla on keikkoja melkein joka ilta: tavastiaklubi.fi

Tanssimaan. Kokomossa kansaa tanssittaa välipäivinä ja uutenavuotena DJ Armen Jamz: kokomo.fi

Uudenvuodenaattona mm. Von Hertzen Brothers Virgin Oil -ravintolassa, Hello 2015 The Circus -ravintolassa, Nye 2015 Kuudes Linja -ravintolassa ja Happy New Year 2015 DTM-ravintolassa.

Toimituksen vinkki: Myös HS:n Minnenyt-palvelussa on satoja menovinkkejä ja tapahtumasuosituksia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat