Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Raakaruokaraja on jo Helsingin kantakaupungin ulkopuolella

Ruokatrendit matkaavat pääkaupungin ytimestä koti lähiöitä

Kaupunki
 
Kaisa Rautaheimo HS
"Alueella oli selkeä tilaus tällaiselle", raakakakkukahvilan toinen omistaja Mika Rautiainen sanoo.
"Alueella oli selkeä tilaus tällaiselle", raakakakkukahvilan toinen omistaja Mika Rautiainen sanoo. Kuva: Kaisa Rautaheimo HS

"Tervetuloa, kahvila avoinna!" viittovat kyltit Itä-Helsingin Roihuvuorentiellä. Viime huhtikuussa avatussa Riossa panostetaan paikallisuuteen: kahvi tulee Punavuoresta, korvapuustit Tapanilasta ja kahvilan erikoisuus, raakakakut, Hernesaaresta ja Espoosta. Kahvilan omistajat Inka Wallgren ja Mika Rautiainen asuvat kadun toisella puolella, ja lounaskeitot kokkaa Wallgrenin äiti itse keräämistään sienistä.

Aikaisemmin raakakakkuja löytyi lähes yksinomaan kantakaupungin kahviloista, mutta nyt trendi on levinnyt metromatkan päähän itään.

Raakakakut eroavat tavallisista kakuista siten, että niitä ei paisteta uunissa vaan ne tehdään esimerkiksi tuoreista marjoista, pähkinöistä, kuivatuista hedelmistä ja kookosöljystä.

"Jos joskus kakuista on ollut taukoa, asiakkaat ovat kauhistelleet, että ette kai luovu niistä", Wallgren kertoo. Raakakakkuja tullaan maistelemaan innokkaina ja uteliaina läheltä ja kaukaa.

Vaikka kahvilalla ei ole edes vielä kylttiä oven ulkopuolella, puskaradio on toiminut hyvin. Kahvilasta on tullut paikallisten rakastama pieni salaisuus.

Naapurit tuovat kahvilaan milloin uuden naulakon, milloin vanhoja kirjoja luettavaksi.

"Kaikki asiakkaat ovat tuttuja ja auttavat mielellään", Wallgren hehkuttaa.

Vanhan puisen levysoittimen päällä lepää Talking Headsien ja Tom Waitsin vinyylit, ja oven vieressä komeilee melkein kattoon asti ylettyvä kaktus. Seinällä on valokuvaaja Jussi Aallon kuvia Rio de Janeirosta.

Pian kahvilalle pitäisi rapsahtaa myös anniskeluoikeudet, jolloin valikoimaan lisätään paikallisten pienpanimoiden oluita ja viinejä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat