Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsinki pursuaa tapahtumia tänä viikonloppuna

Tänä viikonloppuna pääkaupungissa on paljon massatapahtumia, joihin osallistuu paikallisten lisäksi turisteja niin Suomesta kuin ulkomailta. Pelkästään Flow'hun odotetaan lähes 70 000:ta kävijää.

Kaupunki
 
Näin pidät meluttoman festarin
Näin pidät meluttoman festarin
HSTV näyttää, kuinka tehdään festivaali, jossa soitettava musiikki häiritsee mahdollisimman vähän naapurustoa. Helsingissä ulkoilmafestivaalit ovat herättäneet keskustelua, kun Weekend-festari poiki vuonna 2015 satoja valituksia bassojytkeestä. Toimittaja ja editoija: Esa Juntunen HS, grafiikka: Sofia Pusa HS.

Massatapahtumien viikonloppu kerää Helsinkiin kymmeniätuhansia turisteja ja kesälaitumilta kaupunkiin palanneita.

Pelkästään Flow-festivaalille odotetaan tänä vuonna lähes 70 000:ta kävijää. Jari Sillanpään konsertti vetää väkeä pyhänä Olympiastadionille. Lauantaina maratoonarit valtaavat Helsingin. Hartwall-areenalla on Youtube-yhteisön livetapahtuma. Juhlaviikotkin pärähtävät käyntiin perjantaina Senaatintorin ilmaistapahtumilla.

Jari Sillanpää
Jari Sillanpää

Helsinki houkuttelee perinteisesti paljon matkailijoita elokuussa, jota tapahtumat vielä piristävät. Elokuussa 2014 Helsingin majoitusliikkeissä oli reilut 382 000 yöpymistä. Näistä 59 prosenttia tuli ulkomailta. Tutkimus- ja analysointikeskus TAK:n mukaan ulkomainen matkailija käyttää pääkaupunkiseudulla vajaat 120 euroa päivässä.

Sokos-hotellien markkinointijohtaja Outi Vitie kertoo, että monipuolisten tapahtumien viikonloppu näkyy myös hänen edustamissaan Sokos- ja Radisson Blu –hotelleissa.

"Yleensähän sunnuntai on sellainen lähtöpäivä, mutta nyt on paljon varauksia sunnuntaista eteenpäin", Vitie kertoo.

"Sillanpään konsertti päättyy niin myöhään, että maakunnista tulevat haluavat jäädä yöksi."

Viikonloppuna Suvilahteen levittäytyvä musiikin ja urbaanin kulttuurin festivaali Flow on yhä useammalle turistille syy tulla Helsinkiin.

Viime vuonna kymmenisen prosenttia kävijöistä tuli ulkomailta. Lippuja myydään etenkin Venäjälle, Saksaan ja Britanniaan.

Berliiniläinen Anja Riedel saapui ensi kertaa Suomeen, talkoolaiseksi Flow'hun.

laura mendelin hs
Berliiniläinen Anja Riedel tuli musiikin houkuttelemana ensi kertaa Helsinkiin. Hän on vapaaehtoistöissä Flow'ssa.
Berliiniläinen Anja Riedel tuli musiikin houkuttelemana ensi kertaa Helsinkiin. Hän on vapaaehtoistöissä Flow'ssa.

Suomalainen ystävä sai houkutella Riedeliä neljä vuotta ennen kuin hän vakuuttui Helsingistä matkakohteena.

"Myös viime vuonna Flow'ssa käyneet saksalaiset ystäväni kehuivat tapahtumaa. Reissaan usein ulkomaille musiikin perässä."

Flow odottaa kansainvälisten vieraiden määrän kasvavan tänä vuonna, mikä on myös ollut tavoite. Festivaalin tiedotuksessa pääkieli on englanti. Tapahtumaa on markkinoitu muun muassa järjestämällä Lontoossa festivaalin ennakkoklubi.

"Haluamme luoda kansainvälisesti kiinnostavan festivaalin", sanoo tiedottaja Susanna Hulkkonen.

Tapahtumat voivatkin olla yksi asia, josta Suomi voi tulla tunnetuksi.

"Vasta matkalla tänne tajusin, etten keksi yhtään turistikohdetta, johon Helsingissä pitäisi tutustua", Riedel naurahtaa.

Alexi Laiho
Alexi Laiho

Hän kokee eiffeltornien ja bigbenien puuttumisen hyvänä asiana.

"Ei tarvitse juosta minkään pakollisen perässä. Tulin avoimin mielin ja voin vain katsella ympärilleni."

Lontoolainen alttoviulisti Stephen Upshaw on tänä vuonna tulossa ensi kertaa Flow'hun. Hän on aiemmin käynyt konsertoimassa Suvilahdessa ja sai siinä ohessa tietää festivaalista.

Nyt Upshaw nauttii kaupungista turistina. Mukana matkustavalle pariisilaiselle poikaystävälle tämä on ensimmäinen matka Helsinkiin. Molemmat halusivat nähdä Suomen kesän.

liisa takala
Helsinki City Marathon juostaan lauantaina.
Helsinki City Marathon juostaan lauantaina.

"Flow on matkamme tärkein syy. Mutta halusimme myös tutkia sellaista maailmankolkkaa, missä emme ole viettäneet aikaa. Halusimme kokea uutta ja kiinnostavaa kulttuuria. Ilmapiiri, festivaalin esiintyjät, ilmasto ja sijainti tekivät Helsingistä täydellisen lomakohteen", Upshaw summaa.

Kansainvälisiä festivaalivieraita saapuu myös lähinaapurista. Tallinnalainen Mariliis Tilk on käynyt Helsingissä usein ja saapuu myös Flow'hun.

Hän kehuu, että Suomessa kaikki on hyvin järjestettyä. Turistin on helppo vierailla tapahtumissa ja kohteissa.

"En aiemmin ole ollut festivaaleilla Suomessa, mutta nyt sain festivaalilipun syntymäpäivälahjaksi. Odotan innolla näkeväni suosikkiartistejani", Tilk sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat