Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uusi pomo hioo reseptiä lääkäripulaan

Kaupunki
 
Ville Männikkö
Eetu Salunen lukee paljon vaimonsa isovanhemmilta saadussa vanhassa tuolissa. "Viisi vuotta sitten loppui kirjahyllytila. Enää en osta kirjoja, ellei jotain lähde pois", Salunen sanoo.
Eetu Salunen lukee paljon vaimonsa isovanhemmilta saadussa vanhassa tuolissa. "Viisi vuotta sitten loppui kirjahyllytila. Enää en osta kirjoja, ellei jotain lähde pois", Salunen sanoo. Kuva: Ville Männikkö

Eetu Salunen, 43, aloitti Espoon terveysjohtajana tällä viikolla. Häneltä pitäisi löytyä konstit terveysasemien lääkärivajeeseen.

Espoolaisten jono terveyskeskuslääkärille on pitkä.

Viidettä päivää Espoon terveysjohtajana työskentelevä Eetu Salunen tietää, että häneltä odotetaan asiaan ratkaisuja. Ja vielä sellaisia keinoja, jotka eivät tule kaupunkilaisille liian kalliiksi.

Salunen asuu Helsingin Vanhankaupunginkoskella vanhassa muuntamorakennuksessa, johon on muutama vuosi sitten remontoitu tasokkaita asuntoja.

Työmatka Espoon keskukseen koulu- ja päiväkotikoukkauksien kanssa vie reilut puoli tuntia. Kunhan maa sulaa, Salunen aikoo fillaroida matkan kerran viikossa.

Koska Salunen tulee "kunnan mieheksi" yksityiseltä puolelta Med Group Oy:stä, monia on huolettanut, alkaako hänen johdollaan Espoon terveydenhuollon ulkoistamisbuumi.

Ei ala, hän sanoo istuessaan lukutuolissaan kotonaan. Lapsiperheen lempiruoka, makaronilaatikko, on syöty ja tyttäret istuvat piirrettyjä katsomaan, kun isästä otetaan valokuvia lehteen.

Salunen vakuuttaa, että hänet on palkattu pikemminkin tekemään kaupungin omasta terveydenhuollosta kilpailukykyinen ja houkutteleva. Niin tekijöiden kuin käyttäjienkin näkökulmasta.

"Haluan aidosti Espoon omasta virkatyöstä entistä paremmin toimivan."

Hän muistuttaa, että on työskennellyt pitkään myös julkisella puolella. Hallintotyön rinnalla hän on pitänyt tuntuman kliiniseen työhön. "Jotakin potilastyötä aion tehdä myös Espoossa."

Tuliaisina yksityiseltä puolelta Salunen aikoo tuoda Espooseen joustavuutta, nopeutta, ketteryyttä ja asiakaslähtöisyyttä.

"Espoossa on perusasiat kunnossa, mutta meidän pitää aktiivisesti pitää meteliä siitä. Rekrytoinnissa tarvitaan myyntimiehen osaamista. Sitä ei varmaan julkisella puolella ole niin paljon kuin pitäisi olla."

Kun Salunen lataa akkunsa, hän matkustaa ulkomaille.

"Kun täytin 40 vuotta, poljin ystäväni kanssa Tallinnasta Mustallemerelle."

Salunen on paitsi lääkäri, myös runoilija. Ensimmäinen versio runosta tai sen osasta tallentuu usein kännykkään. 2011 ilmestynyt esikoiskirja Ei mitään lisättävää käsittelee ronskisti miehen rooleja.

"Runoja löydetään, ja silloin ne on äkkiä kirjoitettava muistiin."

Runokirjansa takakannessa Salusta luonnehditaan myös liikemieheksi.

Hyvin bisnekset ovat sujuneetkin, sillä muutama vuosi sitten hän oli tuhannen kovatuloisimman suomalaisen joukossa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat