Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kahdeksanvuotiaan murhasta syytetyt olivat syyntakeisia

Kaupunki
 
Kuvaaja: Marko Sorsa
Flash toistinta ei löytynyt.
Video kuvattu 5.3.2013

Kahdeksanvuotiaan helsinkiläistytön murhan oikeudenkäynti jatkui Helsingin käräjäoikeudessa tiistaiaamuna. Murhasta syytetyt isä ja tämän naisystävä olivat nyt julkistetun mielentilatutkimuksen lopputuloksen mukaan tekohetkellä syyntakeisia.

Syyttäjä vaatii surmatun lapsen isälle ja äitipuolelle elinkautista vankeusrangaistusta murhasta, vapaudenriistosta ja pahoinpitelystä. Äitipuolta syytetään lisäksi väärän henkilötiedon antamisesta. Syyttäjän mukaan he aiheuttivat lapsen kuoleman tahallaan.

Tyttöä oli pahoinpidelty jo aiemmin useita kertoja. Hänen kätensä oli syyttäjän mukaan toistuvasti sidottu ja hänet oli kääritty lakanaan nukkumaan mennessä. Tämä aiheutti viimein tytön tukehtumisen ja kuoleman kotona Itä-Helsingissä viime äitienpäivänä.

Syytetyt ovat myöntäneet tekonsa kuolemantuottamuksena, mutta kiistäneet tarkoituksellisen murhan. He ovat kuvailleet poliisikuulusteluissa tekojaan rangaistuskeinoiksi.

Naapurit, tytön äiti ja koulu olivat tehneet lapsesta useita lastensuojeluilmoituksia ja tämä oli otettu huostaan. Tyttö kuitenkin palautettiin isänsä luo vain noin puolitoista kuukautta ennen kuolemaa. Äidiltä isälle siirtynyttä huoltajuutta oli tarkoitus käsitellä vielä oikeudessa.

Tapaus on poikinut useita selvityksiä ja tutkintoja, jotka ovat vielä kesken. Helsingin poliisi alkoi tutkia viime syksyllä, syyllistyivätkö sosiaaliviranomaiset tapauksessa virkarikokseen.

Myös valtioneuvoston asettama riippumaton tutkintaryhmä selvittää tytön kuolemaan johtaneita tapahtumia ja sitä, miten vastaavanlaisia tapauksia voi tulevaisuudessa välttää. Lisäksi sosiaali- ja terveysministeriö on asettanut työryhmän pohtimaan lastensuojelun toimivuutta ja lainmuutosten tarpeita.

Arkistovideo: Syyttäjä kuolleesta 8-vuotiaasta: Mikään ei selitä tätä tekoa
Arkistovideo: Syyttäjä kuolleesta 8-vuotiaasta: Mikään ei selitä tätä tekoa
Syyttäjä Eija Velitskin mukaan surmatun kahdeksanvuotiaan tapaus on raakuudessaan täysin poikkeuksellinen. Syyttäjän mukaan lapsen elämä oli kokonaisuudessaan surullista, paitsi ajanjaksoina jolloin tyttö oli huostaanotettuna. Video kuvattu 5.3.2013
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat