Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tarjolla parasta resurssia

Kaupunki
 

Valehtelija. Näin voisi leikkimielisesti kuvailla Helsingin rahoitusjohtajaa Tapio Korhosta.

Korhonen lausui HS:n neljän vuoden takaisessa 60-vuotispäivähaastattelussa (28 .8 .2009) näin: "Siirryn eläkkeelle 29. toukokuuta 2013."

Nyt Korhosen laskettuun aikaan on enää vajaat kaksi kuukautta, eikä Korhosella ole mitään hinkua eläkepuuhiin, päinvastoin.

Ja mikäs kiire Helsingin rahanyörejä vuodesta 1991 kannatelleella Korhosella eläkkeelle olisikaan. Kaupunginjohtaja Jussi Pajunen (kok) puuhaa luottomiehestään paraikaa "Helsingin ykkösvirastopäällikköä".

Epävirallinen ykkönen Korhonen on jo sillä vallalla, jota hän nykyään pitää hallussaan.

Vastaisuudessa valtaa on tulossa vielä hieman lisää, sillä Pajunen kaavailee Korhosesta kaupungin keskittyvän keskushallinnon pomoa.

Käytännössä Korhosen valta lisääntyisi nykyiseen verrattuna niin, että hänelle siirtyisi raha- ja elinkeinoasioiden ohella päävastuu myös kaupungin hallinnosta ja henkilöstöstä.

Jos valtuusto päättäisi valita Korhosen tehtävään, hänestä tulisi suomalaisen työurakeskustelun mannekiini. Uurastaja, joka raataisi isänmaan puolesta vielä lähes seitsemänkymppisenä.

Pajusen mukaan Korhonen on näet lupautunut tehtävään useammaksi vuodeksi.

Miksi Pajunen sitten haluaa pitkittää 64 vuotta loppukesällä täyttävän rahoitusjohtajan työuraa?

"Hän tuntee perusteellisesti kaupungin toiminnat, ja on hyvä käyttää parasta tarjolla olevaa resurssia. Hän on myös kuntatalouden ykkösasiantuntija Suomessa, joten hyvin mielelläni esitän häntä tähän tehtävään", Pajunen suitsuttaa.

Sehän kuulostaa siltä, että Helsinki uhkaa joutua pinteeseen, kun rahoitusjohtaja viimein päättää jäädä töistä sivuun.

Entä mitä Korhonen saisi tehtävästä uuden hienon kaupunginkanslian kansliapäällikön tittelin sekä vallan lisäksi? No, ainakin 11 800 euron kuukausipalkan. Sillä kerää jo mukavan pesämunan 70-vuotisjuhlia varten.

Joonas Laitinen
joonas.laitinen@hs.fi
Kirjoittaja on HS:n kaupunkitoimittaja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat