Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kauniainen myy sisäilmaongelmien riivaamaa huvilaa asunnoksi

Kaupunki
 

Vuosi sitten päiväkoti muutti pois puuhuvilasta Kauniaisista sisäilmaongelmaepäilyjen vuoksi. Nyt kaupunki myy samaa taloa asunnoksi.

Melkein 600 neliömetrin puuhuvila omalla tontilla, joka ulottuu järvenrantaan. Kunnostettavissa asunnoksi. Hinta 1,45 miljoonaa euroa. Tällaista taloa, Villa Skogshyddania, kaupittelee Kauniaisten kaupunki Gallträsk-järven rannalta.

Tosin myynti-ilmoituksessa ei mainita, että talon edellinen käyttäjä eli kunnan päiväkoti jätti rakennuksen epäiltyjen sisäilmaongelmien takia.

Villa Skogshyddan rakennettiin 1900-luvun alussa kansallisromanttiseen tyyliin. Kaupungin käsiin se päätyi vuonna 1986.

Viimeksi rakennuksessa toimi suomenkielinen Metsämajan päiväkoti. Se vaihtoi tiloja 2012.

"Vuonna 2010 talon käyttäjät alkoivat oireilla ja heille heräsi epäily, että talossa on sisäilmaongelma", kertoo Kauniaisten kaupungin rakennuttajapäällikkö Tommi Metsälä.

Rakennuksessa tehtiin sisäilmatutkimuksia. Syytä oireille ei löytynyt. Epäilyjen takia sosiaali- ja terveyslautakunta päätti, että päiväkodin on siirryttävä.

Taustalla oli myös se, että kaupunki oli jo päättänyt lopettaa päiväkotitoiminnan rakennuksessa ennemmin tai myöhemmin. Kaupungin mukaan olisi maksanut 228 000–630 000 euroa, että huvila olisi saanut korjattua päiväkotikäyttöön.

Rakennus jäi tyhjilleen. Maaliskuussa valtuusto päätti myydä sen. Siitä teetettiin myös kuntokartoitus. Siinäkään hometta ei löytynyt.

Metsälä vakuuttaa, että mahdolliset ostajaehdokkaat saavat käyttöönsä myös talosta tehdyt sisäilmatutkimukset.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat