Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kilpailu ratkesi: Töölönlahdelle nousee puuverhoiltu keskustakirjasto

Kaupunki
 
Helsingin Sanomat
Helsingin keskustaan nousee puuverhoiltu keskustakirjasto
Helsingin keskustaan nousee puuverhoiltu keskustakirjasto
Arkkitehtikilpailu Helsingin keskustakirjastoksi on ratkennut. Kuuden finaaliehdokkaan joukosta voittajaksi valikoitui suomalaisen Arkkitehtitoimisto Alan suunnitelma "Käännös". Voittajatyössä on puinen julkisivu ja runko. Keskustakirjasto rakennetaan Töölönlahdelle Musiikkitalon ja Sanomatalon viereen. Sen tarkoitus on valmistua vuonna 2017. Toimittaja: Riikka Luukkonen. Kuvaus ja editointi: Saku Koponen.

Arkkitehtikilpailun Helsingin keskustakirjastosta on voittanut työ nimeltä käännös. Suunnitelman on tehnyt Arkkitehtitoimisto Ala.

Voittajatyö valittiin kuudesta ehdokkaasta. Voittaja julkistettiin Helsingin musiikkitalossa tänään. Toista palkintoa ei annettu. Sen sijaan kolmas sija jaettiin: sen saivat kilpailutyöt Liblab ja Kasi.

Voittajatyössä on puinen julkisivu. Rakennuksen yleisötilat on sijoitettu rakennuksen ensimmäiseen kerrokseen. Torialue rakennuksen edessä jatkuu rakennuksen sisätiloihin. Kirjasto on sijoitettu ylempään kerrokseen.

Tuomaristo luonnehtii voittajatyötä laadukkaaksi ja muistettavaksi. Tuomariston mukaan rakennus edustaa uudenlaista kirjastokonseptia ja siitä tulee symbolirakennus helsinkiläisille.  Voittajan julkaistaneen apulaiskaupunginjohtaja Ritva Viljasen mukaan tuomaristo oli päätöksessään yksimielinen.

Hallitus kertoi tänään julistaneensa hankkeen itsenäisen Suomen 100-vuotisjuhlahankkeeksi ja myöntävänsä kirjastolle erillisrahoituksen.

Keskustakirjasto aiotaan rakentaa Helsingin keskustaan Sanomatalon ja Musiikkitalon naapuriin. Rakennustöiden on määrä alkaa vuonna 2015. Kirjasto olisi valmis vuonna 2017.

Onko uusi keskustakirjasto kaunis vai ruma? Kerro mielipiteesi HS:n nelikentällä.

Markku Ulander / Lehtikuva
Markku Ulander / Lehtikuva
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat