Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Roihuvuoren kiistelty koulu remontoidaan

Kokoomus kannatti huonokuntoisen koulun purkamista

Kaupunki
 
kimmo räisänen
Roihuvuoren ala-aste on kärsinyt pitkään sisäilmaongelmista. Koulun remontti on tarkoitus aloittaa vuonna 2014. Arkkitehtonisesti arvokkaan koulun korjaaminen maksaa arviolta 12,5 miljoonaa euroa.
Roihuvuoren ala-aste on kärsinyt pitkään sisäilmaongelmista. Koulun remontti on tarkoitus aloittaa vuonna 2014. Arkkitehtonisesti arvokkaan koulun korjaaminen maksaa arviolta 12,5 miljoonaa euroa. Kuva: kimmo räisänen

Kulttuuriministeri Paavo Arhinmäki (vas) puolusti arkkitehti Aarno Ruusuvuoren suunnittelemaa koulua oman aikakautensa edustajana.

Helsinki korjaa sisäilmaongelmista kärsivän Roihuvuoren koulun. Asiasta päätti keskiviikkona kaupunginvaltuusto. Korjaustyöt maksavat noin 12,5 miljoonaa euroa.

Tästä on kyse

Rakennus on betoniarkkitehtuurin malliesimerkki

 Roihuvuoren koulun peruskorjauksesta on kiistelty pitkään. Koulu on kärsinyt huonosta sisäilmasta.

 Ongelmien takia opetus siirtyy elokuussa Porolahden peruskoulun yhteydessä oleviin väistötilapaviljonkeihin.

 Peruskorjaus on tarkoitus tehdä vuosina 2014–2015.

 Koulu on valmistunut vuonna 1967. Sen on suunnitellut arkkitehti Aarno Ruusuvuori.

Koulun korjaamisesta saatiin kesälomaansa odottaneiden valtuutettujen välille tunnin debatti, mutta kovin kuumaksi keskustelu ei missään vaiheessa yltänyt. Valtuusto kannatti koulun peruskorjaamista äänin 58–26.

"Koulu sijaitsee hyvällä paikalla ja se on pidetty oppilaiden ja vanhempien keskuudessa. Se edustaa omaa aikakauttansa. Olen erittäin tyytyväinen, että voimme lopettaa vääntämisen Roihuvuoren ala-asteen säilyttämisestä", kulttuuriministeri Paavo Arhinmäki (vas) perusteli peruskorjausta puoltavaa kantaansa.

Peruskorjausta vastustivat kokoomuslaiset valtuutetut Pia Pakarista lukuun ottamatta, Rkp:n Jan D. Oker-Blom ja Marcus Rantala sekä perussuomalaisten Nina Huru ja Xia Belle Selene.

Kokoomuksen mielestä koulu olisi pitänyt purkaa, sillä ryhmän mielestä koulu on "huonokuntoinen ja toiminnallisesti heikkotasoinen".

Kokoomus olisi halunnut, että roihuvuoren koululaisille rakennetaan uusi ja moderni koulurakennus, joka "mahdollistaa hyvän koulunkäynnin ja uudet opetusmuodot".

"Peruskorjauksen hinta on hyvin korkea, se nykyinen rakennus on erittäin huonokuntoinen ja sen lisäksi tämä nykyinen rakennus ei sovellu kouluksi. Tähän rakennukseen ei korkeasta hinnasta huolimatta saada hyvää ja modernia koulua", peruskorjausta vastustanut Lasse Männistö (kok) perusteli.

Peruskorjaus on tarkoitus tehdä vuosina 2014–2015.

Valtuusto hyväksyi asian käsittelyn yhteydessä Hannu Oskalan (vihr) ehdotuksen siitä, että peruskorjaus toteutetaan energiaa säästäen.

Oskalan hyväksytty ehdotus sisälsi myös mahdollisuuden, että rakennuksen katolle sijoitetaan aurinkopaneeleja.

Suunniteltu perusparannus koskee vain päärakennusta. Tämä tarkoittaa sitä, että koulun läheisyydessä sijaitsevat entinen terveysasemarakennus, kaksi asuntoa sekä ulkovessat puretaan.

Niiltä vapautuva tila on tarkoitus kaavoittaa muuhun käyttöön.

Joonas Laitinen HS
Roihuvuori

Paavo Arhinmäki (vas)
Paavo Arhinmäki (vas)
Lasse Männistö (kok)
Lasse Männistö (kok)
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat