Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tamperelaismies aikoo valloittaa Helsingin ravintolaelämän

Tamperelainen ravintolakonserni toi Wayne's Coffeet takaisin, ja lisää on luvassa

Kaupunki
 
Emilia Kangasluoma
Restamax Oy:n toimitusjohtajana vuodesta 2005 työskennellyt Markku Virtanen ei koe olevansa ravintolakeisari, vaan yhtiönsä nöyrä osakas.
Restamax Oy:n toimitusjohtajana vuodesta 2005 työskennellyt Markku Virtanen ei koe olevansa ravintolakeisari, vaan yhtiönsä nöyrä osakas. Kuva: Emilia Kangasluoma

Restamax haluaa perustaa pääkaupunkiseudulle lisää yökerhoja, ravintoloita ja kahviloita. Tavoitteena on kasvaa Helsingin ravintolabisneksen suurimmaksi.

Neljä vuotta sitten Kisahallin päätyyn avattiin tex mex -ravintola Gringos Locos. Se oli Restamaxin ensimmäinen ravintola Helsingissä, tamperelaisen yrityksen jalka pääkaupunkiseudun ravintolabisneksen oven väliin.

Artikkeliin liittyvät

Nyt paikkoja on neljä lisää, ja uusista neuvotellaan jatkuvasti. Toimitusjohtaja Markku Virtanen pitää alueen houkuttelevuutta selviönä.

"Helsingissä on paljon pieniä laadukkaita ravintoloita, jollaisia ei muualle perusteta. Se kertoo, että asiakaskuntaa riittää. Ihmiset haluavat vaihtoehtoja."

Virtasen firma avasi viime marraskuussa kaupunkiin pihviravintola Stefan's Steakhousen ja tammikuussa italialaiseen ruokaan keskittyneen Ristorante Comon. Saman konsernin omistuksessa on myös yökerho The Circus.

Tampereella Restamaxilla ja sen tytäryhtiöillä on yhteensä noin 20 baaria, ruokaravintolaa ja kahvilaa – eli mittava osa kaupungin tarjonnasta.

"Pyrimme pääkaupunkiseudulla samaan asemaan kuin Tampereella", Virtanen sanoo.

Hän kuitenkin korostaa, että laajennuksia tehdään vain silloin, kun ne kannattavat. "Emme tule kaupunkiin takki auki."

Tarkkoja suunnitelmia Virtanen ei paljasta. Firma voi laajentua joko ostamalla kannattamattomia ravintoloita itselleen tai rakennuttamalla uusia. Restamax tekee molempia, eli käy neuvotteluita sekä ravintoloista että pelkistä tiloista.

"Markkinat käyvät kuumana. Ylitarjontaakin on ehkä ollut, mutta nyt esimerkiksi tietyt isot yökerhot on muutettu tai laitettu kokonaan kiinni", Virtanen vihjailee.

Fredrikinkadulla sijainnut Onnela suljettiin kesäkuun alussa. Virtanen ei kommentoi, mistä liikepaikoista neuvotteluita käydään, mutta hän ei pidä mahdottomana firman Ilona-ketjun tuomista Helsinkiin. Konseptiin kuuluu ruokaravintola, keikkapaikka ja yökerho. Malli kuitenkin joustaa tarpeen mukaan.

"Ei sen tarvitse aina olla 2 000-neliöinen. Intiimit ja vähän pienemmät paikat ovat nyt pääkaupunkiseudulla se juttu."

Ruokapaikkojen ja yökerhojen lisäksi Restamax halusi kahvilabrändin. Sellainen oli tarjolla pari vuotta sitten, kun Wayne's Coffee -ketjua pyörittänyt yritys lopetti toimintansa. Restamax avasi ensimmäisen uuden Wayne's Coffeen Tampereelle syksyllä 2012.

Helsingissä kahvilalle löytyi paikka kauppakeskus Forumista. Sijoitus ketjuun vaikuttaa Virtasen mielestä kannattavalta.

"Wayne's on suomalaisille tuttu brändi. Kahviloihin ei tarvitse investoida niin paljon kuin ravintoloihin, joten tuotto-odotuksetkin ovat pienemmät."

Lisää Wayne's Coffee -kahviloita on tulossa lähivuosina ydinkeskustaan ja kauppakeskuksiin.

Virtanen tietää, että Restamax on pääkaupunkiseudulla vasta haastaja. Muutaman seuraavan vuoden aikana yhtiö aikoo perustaa lisää paikkoja, joko muualta Suomesta tutuilla tai täysin uusilla konsepteilla. Virtanen haluaa erottua massasta yksilöllisyydellä.

"Vaikka konsepti olisi maanlaajuinen, räätälöimme ruoka- ja juomalistoja kaupungeittain."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat