Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Peltomäen lähipiiriä epäillään rahanpesusta

Kaupunki
 
Mikko Stig / Lehtikuva
Jukka Peltomäki MTV3:n gaalatilaisuudessa vuonna 2011.
Jukka Peltomäki MTV3:n gaalatilaisuudessa vuonna 2011. Kuva: Mikko Stig / Lehtikuva

Vantaan kaupunginjohtajan Jukka Peltomäen (sd) epäillyt lahjukset ovat vetäneet hänen lähipiirinsä mukaan rikostutkintaan.

Keskusrikospoliisi tutkii Peltomäkeä törkeästä lahjuksen vastaanottamisesta arkkitehtitoimisto Forma-Futuran omistajalta Leila Tuomiselta.

Tänään tiistaina esiin tulleeseen rahanpesuun syyllistyisivät ne ihmiset Peltomäen lähipiirissä, jotka ovat ottaneet vastaan Peltomäen virka-aseman takia tulleita rahoja tai muita talousetuja.

"Osa lahjuksista on mennyt Peltomäelle ja osa muille tahoille. Rahanpesu liittyy siihen, että rahaa on mennyt muille tahoille. En ota kantaa, keitä epäillyt ovat", sanoo krp:n tutkinnanjohtaja Veli Matti Räsänen.

Tuomisen epäillään antaneen Peltomäelle yhteensä noin 500 000 euron edestä taloushyötyä. Osa hyödystä tulee suuresta kattohuoneistosta, jossa Peltomäki perheineen on asunut vuodesta 1994 Vantaan Myyrmäessä.

Myös kaksi Peltomäen nyt aikuisista pojista asuu Forma-Futuran tai Tuomisen omistamissa asunnoissa. Toinen poika asuu Vantaan Kilterinaukiolla ja toinen Helsingissä.

Jos Peltomäki saisi tuomion lahjuksista, lähipiiri voitaisiin tuomita rahanpesusta eli siitä, että he ovat ottaneet vastaan lahjusrikoksella saatu hyötyä.

"Kyse voi olla siitä, että on annettu etua suoraan muulle osapuolelle kuin Peltomäelle tarkoituksena vaikuttaa Peltomäkeen virkamiehenä", arvioi rikosoikeuden professori Pekka Viljanen.

Rahanpesuepäilyissä voi olla kyse myös muusta lähipiiristä kuin Peltomäen perheestä.

Kaikki kymmenen tapauksessa epäiltyä ovat kiistäneet syyllistyneensä rikoksiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat