Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Töölön Mechelininkatu saa pyöräkaistat

Kaupunki
 

Mechelininkadun uusittu liikennesuunnitelma tuo pyöräkaistan jalkakäytävän viereen. Kadunvarsipysäköinti loppunee kokonaan.

Mechelininkadun uusi liikennesuunnitelma nostaa pyörätien jalkakäytävän viereen. Yritysten huoltoliikenne on tarkoitus siirtää kokonaan ajokaistalle.

Edellinen liikennesuunnitelma palautettiin suunniteltavaksi alueen asukkaiden valitusten vuoksi. Uuden suunnitelman valmistelussa on kuunneltu asukkaita. Asukkaat valittivat etenkin jalkakäytävän kapenemisesta ja tievarsipysäköinnin loppumisesta.

Kumpikaan asia ei ole ratkaisevasti muuttunut uudessa suunnitelmassa.

Pysäköinti Mechelininkadun varteen ilta-aikaan, öisin ja viikonloppuisin halutaan yhä lopettaa kokonaan Eteläisen Hesperiankadun ja Hietaniemenkadun väliltä. Tämä poistaisi noin sata parkkipaikkaa kadun varresta. Mechelininkadun asukkaat ovat pelänneet, että pysäköintipaikkojen poistaminen lisää autoilijoiden yönopeuksia.

"Ajatuksissa on, että myös toiselle kaistalle tulee kameravalvonta, että saadaan pidettyä ajonopeus kurissa. Kameravalvonta hillitsee nopeuksia tehokkaasti", sanoo liikennesuunnittelupäällikkö Ville Lehmuskoski.

Kadunvarsipysäköinti halutaan poistaa liikennemäärien kasvun vuoksi. Liikenteen arvioidaan kasvavan nykyisestä puolitoistakertaiseksi vuoteen 2020 mennessä.

Asukkaiden autoille aiotaan raivata tilaa Hietaniemen alueelta.

Hietaniemenkadun, Hiekkarannantien, Krematoriontien ja Eteläisen Hesperiankadun pysäköintipaikat muutettaisiin asukaspysäköintipaikoiksi tai maksulliseksi pysäköinniksi. Maksuttomat pysäköintipaikat poistuisivat siis näiltä kaduilta kokonaan.

Hiekkarannantien varressa olevaa hiekkakenttää ehdotetaan ympärivuotiseen pysäköintikäyttöön. Siihen mahtuu noin 170 pysäköintipaikkaa.

Kaisu Moilanen HS
Töölö

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat