Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Outo autoilija kylvää pelkoa Lauttasaaressa

Kaupunki
 
Sabrina Bqain
Lauttasaaren yhteiskoulua käyvät Nette Neuvonen, 14 (vas.), ja Meira Saastamoinen, 14, ovat kuulleet kavereiltaan Lauttasaaressa farmariautolla liikkuvasta kuljettajasta. "Olen kuullut, että tällaista on tapahtunut Vattuniemessäkin, jossa asun. Pelkään, että itsellekin voisi käydä jotain", sanoo Saastamoinen.
Lauttasaaren yhteiskoulua käyvät Nette Neuvonen, 14 (vas.), ja Meira Saastamoinen, 14, ovat kuulleet kavereiltaan Lauttasaaressa farmariautolla liikkuvasta kuljettajasta. "Olen kuullut, että tällaista on tapahtunut Vattuniemessäkin, jossa asun. Pelkään, että itsellekin voisi käydä jotain", sanoo Saastamoinen. Kuva: Sabrina Bqain

Tietä antavasta ja sen jälkeen kaasua painavasta autoilijasta on tehty useita havaintoja. Poliisi on tehostanut valvontaa Lauttasaaressa.

Lauttasaaressa leviää pelko jalankulkijoille suojatien kohdalla tietä antavasta miesautoilijasta, joka jalankulkijoiden lähtiessä liikkeelle painaakin kaasua.

Lauttasaarelainen Kristina Rosqvist oli ylittämässä 1- ja 3-vuotiaiden lastensa kanssa suojatietä tiistaina Meripuistotiellä, kun mies sattui kohdalle.

"Muutama auto meni ensin ohi. Yksi pysähtyi eteemme ja jäi odottamaan. Lähdimme ylittämään tietä, kun auto lähtikin tulemaan meitä kohti."

Rosqvist sai vedettyä rattaat pois ajotieltä ja nykäistyä viime hetkellä 3-vuotiaan lapsensa takaisin jalkakäytävälle. Mies hymyili ja kaasutti pois harmaalla farmarimallisella autolla.

"Mies osoitti ensin selvästi, että voimme ylittää tien. Auto yritti ajaa meidän päällemme. Pelästyin niin, että ehdin nähdä rekisterinumerosta vain E-kirjaimen."

Rosqvist teki rikosilmoituksen. Myös lauttasaarelainen Pia Metsähuone koki oudon kohtaamisen lenkillään muutamaa viikkoa aikaisemmin.

Harmaalla farmariautolla liikkeellä ollut miesautoilija pysähtyi kahdesti hänen kohdalleen, avasi ikkunan ja tuijotti.

"Kun ihminen pysähtyy tuolla tavalla, käyttäytyy noin oudosti ja jää tuijottamaan, en uskaltanut lähteä ylittämään tietä."

Ylikomisario Tuomo Lotta Helsingin poliisista vahvistaa, että poliisi on saanut tällä viikolla ainakin kaksi asiaan liittyvää ilmoitusta.

Silminnäkijöiden mukaan mies on iältään noin 60–70-vuotias, harmaapäinen ja liikkuu vaaleanharmaalla Volkswagen-merkkisellä farmariautolla.

Toisessa ilmoituksessa auto on yrittänyt ajaa tietä ylittävien lasten päälle. Poliisi on tehostanut kenttävalvontaa, ja havainnot miehestä voi soittaa suoraan hätäkeskukseen.

"Mitä nopeammin puhelinsoitto tulee, sitä nopeammin henkilö voi jäädä rysän päältä kiinni. Tässä on vähän niin kuin kyse siitä, että kumpi on nopeampi, hän vai me."

Meripuistotien lisäksi vaaratilanteita on HS:n tietojen mukaan tapahtunut ainakin Vattuniementiellä, Särkiniementiellä ja Melkonkadulla. Paikkojen välillä on vain muutama kilometri.

Metsähuone on lukenut vastaavia kokemuksia Laru-liikkeen Facebook-sivuilta, jossa asiasta on keskusteltu vilkkaasti.

"En usko, että mies hirveästi välttelee kiinnijäämistä, koska tapauksia on ollut niin monta."

Vanhemmat ovat huolestuneet lastensa turvallisuudesta. Koulukaverien vanhemmille on lähetetty varoitusviestejä, ja päiväkoteja on varoitettu autoilijasta.

"Rikoksena teko ei ole mikään vähäinen, jos yrittää tahallaan ajaa päälle", Lotta korostaa.

Rosqvistin 3-vuotias poikakin on ollut peloissaan. Poika on kysellyt päivittäin, miksi auto yritti ajaa heidän päällensä. "Olisi tärkeää, että tämä ihminen saataisiin kiinni ennen kuin mitään tapahtuu", Rosqvist sanoo.

Ilmiö on harvinainen, muttei uusi. Ilmoituksia on aiemmin tullut Helsingistäkin.

Viime vuonna Kanta-Hämeen poliisilaitos tutki Hämeenlinnassa ja Tervakoskella ainakin neljää tapausta, jossa auto oli ajanut suojatietä ylittävien lasten päälle. Vastaavaa epäilyä tutkittiin myös Riihimäellä.

Sanna Jompero HS
Lauttasaari

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat