Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Opiskelijat luopuvat Otaniemen Dipolista

Kaupunki
 
Kimmo Räisänen
Espoon Otaniemen Dipoli vihittiin käyttöön vuonna 1966.
Espoon Otaniemen Dipoli vihittiin käyttöön vuonna 1966. Kuva: Kimmo Räisänen

Espoon Otaniemessä sijaitseva Dipoli-talo saa uuden omistajan ensi vuoden alkupuolella. Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan (AYY) edustajisto hyväksyi torstaina yliopiston kiinteistöyhtiön tarjouksen, joka kattaa sekä rakennuksen että tontin.

Kauppakirjat allekirjoitetaan lähiviikkoina. Osapuolet eivät kerro kauppahintaa julkisuuteen. Aallon ylioppilaslehden mukaan kauppasumma on jäämässä merkittävästi esisopimuksessa sovittua 10,5 miljoonaa euroa pienemmäksi.

Osapuolet ovat neuvotelleet kaupoista jo vuosia.

Dipoli on vihitty käyttöön vuonna 1966, ja sen ovat suunnitelleet Raili ja Reima Pietilä. Talo oli aluksi ylioppilaskuntatalona, mutta nykyisin se toimii yliopiston koulutus- ja kongressikeskuksena.

Aalto-yliopisto on sitoutunut jäämään Dipoliin pitkäaikaiseksi vuokralaiseksi. Rakennukseen on suunnitteilla iso peruskorjaus, jonka on määrä alkaa vuonna 2015.

"Liki 50 vuotta vanhan rakennuksen talotekniikka pitää uusia kokonaan. Perusrakenteiltaan talo on kuitenkin yhä hyvässä kunnossa", kertoo Aalto-yliopistokiinteistöjen toimitusjohtaja Kari Kontturi.

Dipolin toiminta säilynee pääosin ennallaan, mutta joitakin muutoksia tulee.

"Esimerkiksi ravintola, pieni luentosali ja jonkin verran ylioppilaskunnan toimintaa säilyy tiloissa. Yleisesti ottaen pyrimme kehittämään rakennuksesta entistä joustavampaa ja monipuolisempaa. Konferenssi- ja näyttelytoimintaa on varmasti jatkossakin", kertoo rehtori Tuula Teeri.

AYY:n hallituksen puheenjohtaja Piia Kuosmanen on iloinen, että kaupat syntyivät. Hänen mukaansa on selvää, ettei kongressitalon ylläpitäminen kuulu ylioppilaskunnan perustehtäviin.

"Dipolin rakennuttaminen ei ollut ylioppilaskunnalta kaikkein järkevin ratkaisu. Rakennuksen kanssa on ollut taloudellisia ongelmia jatkuvasti, ja sitä on yritetty myydä vuodesta 2005."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat