Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Päättäjät haluavat lobbaamiseen avoimuutta

Kaupunki
 

Helsingin päättäjät kannattavat avoimuuden lisäämistä kaupungissa tapahtuvaan edunvalvontatoimintaan. Keinot avoimuuden lisäämiseksi sen sijaan jakavat poliitikkoja ja virkamiehiä.

Kaupunginvaltuutettu Thomas Wallgren (sd) ehdotti tammikuun lopulla, että Helsinki perustaisi julkisen lobbarirekisterin. Siihen voisivat ilmoittautua esimerkiksi kaupungin kanssa asioivat konsultit ja yritykset.

Wallgren toivoo asiasta tekemässään valtuustoaloitteessa, että myös esimerkiksi kaupunginjohtajien ja keskeisten poliitikkojen yhteydet vastaaviin toimijoihin julkistettaisiin.

Lobbausta niin europarlamentaarikkona, ministerinä, kansanedustajana ja kaupunginvaltuutettunakin kokenut Heidi Hautala (vihr) pitää ideoita hyvinä.

"Esimerkiksi muutaman vuoden takainen vaalirahoituskeskustelu osoitti, että paikallispolitiikassa saattaa olla merkittäviä kytkentöjä yritysten ja päättäjien välillä esimerkiksi maankäyttöön liittyen."

Helsingin kaupunginjohtajan Jussi Pajusen (kok) mielestä avoimuuden lisääminen on paikallaan, mutta lobbarirekisterin perustamista hän ei kannata.

"Rekistereitä ei pitäisi ryhtyä rakentamaan vain rakentamisen takia. Esimerkiksi jonkin lobbarirekisterin kokoaminen on vaikeaa, kun lobbauksen määrittelykin on aika vaikeaa."

Pajunen myös muistuttaa, että kaupungin kehityksen kannalta on järkevää, että virkamiehet ja kaupunginjohtajat ovat aktiivisesti yhteydessä eri toimijoihin.

Samaa mieltä on sivistysasioista vastaava apulaiskaupunginjohtaja Ritva Viljanen (sd).

"Toimimme hyvin monimuotoisessa ympäristössä ja tapaamme jatkuvasti erilaisia toimijoita. Olisi hyvin vaikea määrittää, miten pitkälle raportointi pitäisi viedä."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat