Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kesäksi valmistuva kehärata nostaa asuntojen hintoja Vantaalla

Ensi kesänä valmistuva kehärata on jo nostanut asuntojen hintoja Vantaan länsiosissa

Kaupunki
 
Juhani Niiranen HS
Asuntosijoittaja Jaakko Sylvin tuntee Tikkurilan vanhat korttelit. 1970-luvun lopulla valmistuneet Lehdokkitie 7:n talot ovat vain 500 metrin päässä juna-asemasta.
Asuntosijoittaja Jaakko Sylvin tuntee Tikkurilan vanhat korttelit. 1970-luvun lopulla valmistuneet Lehdokkitie 7:n talot ovat vain 500 metrin päässä juna-asemasta.
HS esittelee pääkaupunkiseudun paikkoja, joissa hinta-laatusuhde on vielä kohdallaan. Osa 3/3. Juttusarjan aiemmat osat ilmestyivät 2. tammikuuta ja 1. helmikuuta.

Tikkurilan vanhat korttelit kiehtovat asuntosijoittaja Jaakko Sylviniä.

"Potentiaalia löytyy Vantaan vauhdilla kasvavan keskuksen reunamien kerrostaloista, jotka ovat jääneet piiloon", sanoo Sylvin.

Myös pääradan varsi pohjoisessa houkuttelee.

"Ajattele, tästä on vain 500 metriä asemalle", hän huudahtaa Lehdokkitie 7:n pihalla.

Jos asunto on alle kilometrin päässä asemasta, Sylvinin mielestä kannattaa ostaa.

"Silloin tuotto on aina varma. Ei ole tullut tyhjiä kuukausia. Aina on löytynyt vuokralainen."

Toinen periaate on, että yksiö ei saa maksaa yli 100 000:ta euroa. Ehdot täyttäviä asuntoja löytyy vielä Tikkurilasta. Lisäksi niitä on paljon Itä-Vantaalla esimerkiksi Länsimäessä sekä Länsi-Vantaan vanhoilla asuinalueilla.

"Silloin pystyy pitämään vuokran kohtuullisempana kuin asuntosijoitusrahastojen uusissa taloissa. Jos tulee huonot ajat, ihmiset etsivät halvempaa."

Kannattavan sijoituksen takaa Sylvinin mielestä myös se, että vanha kaupunginosa uudistuu.

"Tikkurila kohenee kovaa tahtia. Uudetkin talot ovat viiden tai kymmenen vuoden kuluttua vanhoja. Kaikkien hintojen keskiarvo nousee."

Myyntipäällikkönä työskentelevä Sylvin on sijoittanut vaimonsa kanssa muutamiin asuntoihin Vantaalla, Tampereella, Kotkassa sekä Helsingissä. Tosin Helsinki ei ole enää kiinnostava korkeiden hintojen vuoksi, sillä tuotto jää pieneksi.

Uudenlaisessa soluasuntojen vuokrauksessa hän näkee mainioita mahdollisuuksia.

Kaikilla opiskelijoilla ei ole varaa asua yksiössä, ja moni haluaa asua soluasunnossa. Siksi Sylvin ostaa myös kolmen, neljän tai viiden huoneen asuntoja.

Kahden yksiön hinnalla saa suuren perheasunnon, jonka voi vuokrata neljälle, viidelle tai jopa kuudelle nuorelle.

"Tuotto on selvästi parempi. Yksiöstä saa 500–700 euroa vuokraa, mutta soluasunnossa kukin vuokralainen maksaa 300–400 euroa."

Sijoitukseen tarvitsee suhteessa vähemmän rahaa, sillä ison asunnon neliöhinta on tuntuvasti halvempi kuin yksiössä tai pienessä kaksiossa.

Esimerkiksi Kaivokselassa 90 neliön neljän huoneen asunnon neliöhinta on vain 2 111 euroa. Louhelassa viiden huoneen asunnon saa 2 256 euron neliöhinnalla.

"1960- ja 1970-luvun kerrostaloissa on makuuhuoneissa tilaa enemmän kuin uusissa asunnoissa."

Sylvin tilaa asuntoon lukkomiehen, joka asentaa lukot kaikkiin huoneisiin. Yhteiskäytössä ovat keittiö ja pesutilat.

Hänen kokemuksensa mukaan parhaiten toimiva porukka on neljä tyttöä ja yksi poika. "Soluasuntojen vuokralaisten kanssa on sujunut hyvin, vaikka vaihtuvuus on suurempaa kuin yksiöissä."

Juhani Niiranen HS
1960-luvun alussa rakennetun Kaivokselan esikuva oli Espoon Tapiola. Vantaan kaupunki on tehnyt uuden Louhijanpuiston sekä kunnostanut puistoja ja kävelyteitä.
1960-luvun alussa rakennetun Kaivokselan esikuva oli Espoon Tapiola. Vantaan kaupunki on tehnyt uuden Louhijanpuiston sekä kunnostanut puistoja ja kävelyteitä.

Ensi kesänä valmistuva kehärata kääntää sijoittajan katseen Länsi-Vantaalle. Rata on Sylvinin mielestä nostanut jo Myyrmäen ja Martinlaakson hintatason sijoittajalle liian korkeaksi.

Sen sijaan 1960-luvulla rakennetut Louhela ja Kaivoksela kiinnostavat.

Tapiolan puutarhakaupunki oli Kaivokselan esikuva, ja lähiötä komistavat vanhat upeat puut ja juuri kunnostetut puistoalueet. Uusi kerrostalokin on sovitettu tyylikkäästi vanhojen joukkoon.

"Jos kaupunki sallii täydennysrakentamisen, ja taloyhtiö pystyy myymään osan tontista, sekin parantaa sijoitusta."

Houkuttelevana Sylvin pitää myös punatiilestä rakennettua Pähkinärinnettä viihtyisän vihreän ympäristönsä ja Lammaslammen vuoksi. Sinne on tulossa uusia asuinkortteleita ja Vantaa parantaa liikenneyhteyksiä.

Marja Salmela HS
Tikkurila/Kaivoksela

Lue myös sarjan ensimmäinen ja toinen osa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat