Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kuusi Keskuspuiston helmeä

Kaupunki
 
Helsingin Sanomat

1 Rakas Turre 1964–79

Pimeinä iltoina valomeri lemmikkien hautausmaalla hätkähdyttää. Hautoja on liki 3 000, ja niitä hoidetaan rakkaudella.

2 Kanahaukka tanssii, tikka hakkaa rytmin

Maunulalaiset tahtoivat uuden luontopolun. Juhlallisia avajaisia vietetään siksi 6. kesäkuuta Maunulan majalla. Teemana on luonnon kiertokulku ja monimuotoisuus – ja myös ihminen osana sitä, sillä polku kiertää myös Uurnalehdon hautausmaalla. Majan havaintovihkossa kerrotaan nykyisinkin, että tämä on hyvä paikka kohdata eläimiä.

3 Ranta keskellä metsää

Pirkkolan plotin rakensivat alueen asukkaat itse 1940-luvulla. Pikkuinen maauimala oli välillä suljettu mutta nyt kunnostettuna taas kesäisin täynnä vettä.

Keskuspuistossa voi muutenkin harrastaa yllättäviä lajeja: rullahiihtoa, jousiammuntaa ja pian myös lumilautailua Paloheinän täyttömäellä.

Ja lisää tulee: esimerkiksi vanhojen ulkokuntoilulaitteiden rinnalla kokeillaan uutta kivestä tehtyä laitetta, jonka ensimmäinen prototyyppi on Pirkkolassa.

4 Tulppaanien meri

Elontien viljelypalstat ja muut vastaavat alueet Keskuspuistossa siirtyvät sukupolvelta toiselle. Pienen kasvimaan haluavia kaupunkilaisia on aina enemmän kuin palstoja.

5 Kesämaksaruoho ja kelopuu

Laajimmat luonnonsuojelualueet alkavat Pitkäkoskelta. On niittyä, koskea, lehtokorpea. Pökkelöissä pesivät harvinaiset pikkusiepot, ja niityllä kukkii keto-orvokki.

6 Japani vuonna 1914

Kartanonherra Jacob Kavaleff perusti satakunta vuotta sitten mailleen harvinaisten puiden näyttelyn.

Niskalan Arboretumissa retkeilijä voi tänäkin päivänä tupsahtaa keskelle Japania tai Amerikkaa. Puistoa uusitaan vanhaa kunnioittaen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat