Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

YIT: Emme sallineet rikosta

Kaupunki
 

Esitutkinnassa on kuulusteltu sähköpostitse myös YIT Rakennuksen toimitusjohtajaa Kari Kauniskangasta. Hänen mukaansa YIT ei sallinut rikoksen tekemistä ja yhtiö on noudattanut vaadittavaa huolellisuutta ja varovaisuutta rikosten ehkäisemiseksi.

YIT:n ylintä johtoa ei epäillä rikoksesta. Todistajien arvion mukaan vuodesta 2008 varatoimitusjohtajana ja sen jälkeen toimitusjohtajana ollut Kauniskangas ei tiennyt, mitä organisaatiossa hänen alapuolellaan tapahtui.

YIT:n hallituksessa tapahtui maaliskuussa 2014 henkilövaihdoksia. Uudeksi puheenjohtajaksi nousi yhtiön toimitusjohtajana 1986–2005 ollut hallituksen varapuheenjohtaja Reino Hanhinen.

Lisäksi hallitukseen nostettiin uutena YIT:n toimitusjohtajana 2005–2013 ollut Juhani Pitkäkoski, joka äskettäin aleni YIT:stä erkaantuneen Caverionin toimitusjohtajasta Caverionin yrityskaupoista vastaavaksi johtajaksi. Sekä Hanhinen että Pitkäkoski olivat toimitusjohtajina epäiltyjen rikosten tekoaikaan.

Kauniskankaalle jätettyyn Helsingin Sanomien soittopyyntöön vastasi YIT:n Toimitilat-liiketoimintaryhmän johtaja Timo Lehmus. Hän ei kommentoinut sitä, haluttiinko hallitusta vahvistaa entisillä toimitusjohtajilla tulevan oikeudenkäynnin varalta.

"Hallituksen valitsee yhtiökokous", Lehmus totesi.

Lehmus ei kommentoi syyttäjälle tulossa olevaa esitutkintaa, koska materiaali on vielä salaista. Hänen mukaansa epäiltyjen rikosten laajamittaisuus oli YIT:lle yllätys.

"YIT tuomitsee kaiken laittoman ja rikollisen toiminnan, mutta täysin aukottoman kontrollijärjestelmän rakentaminen on mahdottomuus."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat